Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikkelissä ajetaan pitkästä aikaa rallia soralla – SM-sarjan kuudennen osakilpailun lähtö ja maali siirrettiin satamaan

Rallin SM-sarjan kuudes ja rallin Suomen juniorimestaruussarjan viides osakilpailu kaudella 2022 ajetaan Mikkelin seudulla 27.-28. elokuuta SM Mikkeli Rallin merkeissä.

Näin Mikkelissä päästään nauttimaan pitkästä aikaa soralla ajettavasta SM-rallimittelöstä. Mikkelin SM-osakilpailut on ajettu perinteisesti lumikeleissä kevättalvella. Edellinen kesäralli näillä kulmilla ajettiin vuonna 2008.

– Nyt haluttiin vähän muutosta ohjelmaan. Halusimme päästä kokeilemaan kesärallin järjestämistä, taustoittaa kilpailunjohtaja, järjestävän seuran Mikkelin Urheiluautoilijoiden Tomi Jääskeläinen.

Ajankohdan lisäksi moni muukin asia muuttuu. Aikaisempien talvirallien yleisöerikoiskoetta ei Mikkelissä nyt järjestetä.

– Aikaisemmin raviradalla järjestetty yleisö-EK olisi ollut nyt kustannustensa puolesta riskialttiimpi järjestää raviradalle tehdyn ison saneerauksen takia. Nyt kaikki erikoiskokeet ovat normaaleja metsätaipaleita.

SM Mikkeli Rallin lähtö ja maali ovat aikaisemman torin sijasta satamassa. Siellä yleisöllä on hyvä tilaisuus nähdä autoja ja kuljettajia läheltä.

– Lapsille on satamassa myös leikkipuisto, joten siellä on perheille hyvä paikka.

Huoltoalue on siirretty kasarmin kampukselta Saimaa Stadiumin alueelle.

– Lisäksi Kalevankankaan huoltoalueella pääsee näkemään autoja. Huoltoalue on siirretty kasarmin kampukselta Saimaa Stadiumin alueelle, koska siellä on riittävän isot tilat myös huipputallien isolle kalustolle, Jääskeläinen sanoo.

Saimaa Stadiumille sijoittuvat myös kilpailutoimisto, johtokeskus sekä mediatilat.

Mikkelin SM-rallikoitoksen reitti on noin 375 kilometrin pituinen. Siitä on erikoiskokeita noin 106 kilometriä.

Erikoiskokeita on yhteensä seitsemän, joista yksi ajetaan kahteen kertaan.

– Kierrellään Ristiinassa ja Suomenniemellä sekä Mikkelin lähiympäristössä. Reitti ulottuu myös Pistohiekalle ja päätöspätkä ajetaan Juvalla, Marjalassa, paljastaa Jääskeläinen suunnitelmiaan.

– Reittiin on haettu monipuolisuutta ja vaihtelua, ja samalla ralli haluttiin tuoda useamman kunnan alueelle. Näin saadaan tarjottua ralliviihdettä laajemmalle ja sen myötä myös uusia katselijoita lajin piiriin, Jääskeläinen uskoo.

Autokuntia on Mikkeliin tulossa satakunta.

Jääskeläinen luottaa siihen, että Mikkelissä nähdään sekä SM- että juniori-SM-sarjan huiput, alkavathan SM-luokkien kaudet olla loppupuolella. Varsinainen SM-sarja päättyy syys-lokakuun vaihteessa Kouvolassa, joten Mikkelin toiseksi viimeinen osakilpailu on kaikille tärkeä.

Rallin SM-sarjassa ajetaan seitsemän osakilpailua, joista kolme talviolosuhteissa, kaksi kesällä ja kaksi syksyllä.

Mikkelin Urheiluautoilijoille järjestyksessä jo 19:nnen SM-rallin järjestäminen on iso ponnistus. Talkooväkeä on viikonloppuna ja jo ennakkoon hommissa runsaasti.

Ensimmäinen auto starttaa satamasta lauantaina kello 10. Ensimmäistä kilpailijaparia odotellaan maaliin iltakahdeksan tienoilla.

– Itse kilpailu ajoittuu lauantaille, mutta kilpailijat nuotittavat jo perjantaina, mikä aiheuttaa huomattavaa liikenteen kasvua rallireitille, Jääskeläinen muistuttaa.

Erikoiskoekohtaiset liput 10 euroa kappale. 20 euron hintaisella rallipassilla pääsee katsomaan kaikki erikoiskokeet. Alle 12-vuotiailta ei peritä pääsymaksua. VIP-paketti 90 euroa. Lisätiedot smrallimikkeli.fi