Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikkelin keskustahotelleilla on ollut hyvä kesä – Suuret tapahtumaviikonloput tuovat edelleen kaupunkiin isoimmat ihmisjoukot

Mikkelin keskustahotellien varaustilanne on perinteisesti ollut hyvä mittari sen sihteen, miten matkailukesä on sujunut.

Mikkelin Kaupunkilehti kysyi kuulumiset kolmesta keskustahotellista. Kierros osoitti, että tapahtumat värittävät vahvasti päämajakaupungin kesää. Kun tapahtuu, on hotelleissakin vilkasta.

Original Sokos Hotel Vaakuna Mikkelin johtaja Kari Hänninen pitää kesää onnistuneena.

– Juhannuksesta lähtien meillä on ollut lukuisia loppuunmyytyjä viikonloppuja ja arkipäiviä.

– Vieraissa on ollut paljon sellaisia, jotka ovat lähteneet päiväksi tai pariksi Mikkeliin seikkailemaan, katsomaan mitä kaupungilla on tarjottavaa, hän kommentoi.

Farmari-messut ja perinteiset St. Michel-raviviikonloppu sekä Mikkelin Musiikkijuhlat tuovat Mikkeliin paljon kesävieraita. Hännisen mukaan kesävieraita on riittänyt kuitenkin muiksikin ajoiksi.

– En välttämättä nostaisi pelkästään näitä tapahtuma-aikoja huipuiksi, Mikkelin kesä houkuttelee kokonaisuudessaan hyvin vieraita.

Jos kaupunkiin halutaan lisää tapahtumia, tarvitaan lisää majoituskapasiteettia.

– Aivan samaan kävijämäärään emme kuitenkaan päässeet kuin vuonna 2021, mutta se olikin ennätyskesä pandemiarajoitusten suosiessa kotimaanmatkailua, hotellinjohtaja taustoittaa.

Hännisen mielestä Mikkelin seudulla on tarjolla laadukasta majoitusta myös muualla kuin keskustan hotelleissa.

– Täällä on paljon tasokkaita resort-tyyppisiä majoitusvaihtoehtoja matkailijoille. Ne toimivat meillekin hyvinä kirittäjinä, hän arvioi.

Mikkelin majoituskapasiteetista puhuttaessa keskusteluun nousee usein se, tarvittaisiinko kaupunkiin vielä kolmas keskustahotelli. Hänninen sanoo, että asialla on monia puolia.

– Jos kaupunkiin halutaan lisää kokoustapahtumia, messuja ja jos Kalevankankaan aluetta halutaan jatkossa hyödyntää suuremmin, tarvitaan kaupunkiin myös lisää majoituskapasiteettia.

– Kaupungin käyttöaste on vuositasolla kuitenkin sitä luokkaa, että vaatii rohkeutta lähteä rakentamaan uusia kohteita, Hänninen sanoo.

Scandic Mikkelin tilanteesta kertoo ketjun viestintäjohtaja Johanna Uimonen. Hänen mukaansa kesä on ollut hyvä.

– Suhteellisen vilkasta on ollut. Mikkelissä isot tapahtumat vetävät väkeä kaupunkiin; vilkkaimmat viikonvaihteet Farmari-messujen ja ravien aikaan ovat olleet loppuun varattuja, Uimonen kertoo.

Uimonen luonnehtii koko kesän vilkkautta normaaliksi, kahteen edelliseen koronakesään verrattuna.

Hotelli Uusikuussa on menty niin ikään isojen tapahtumien rytmittämänä.

– Suhteellisen normaaliksi tätä kesää voi sanoa. Isoin muutos on ollut venäläisten matkailijoiden puuttuminen; sieltä suunnalta on ollut vain joitakin yksittäisiä varauksia, kertoo hotellinjohtaja Ari-Pekka Tiainen.

Tiainen luettelee Mikkelin kesätapahtumakalenterin isoimmat kihaukset:

– St. Michelin ja Farmarin aikaan meillä oli aivan täyttä. Samoin St. Michel Summerfestin ja Mikkelin musiikkijuhlien aikaan varauksissa näkyy selvä piikki.

– Tämä on Mikkelille hyvin tyypillistä. Muutamana kesän huippuviikonloppuna on joka paikassa täyttä ja silloin tarvitaan majoituskapasiteettia vähän kauempaakin. Iso kysymys on kuitenkin, miten matkailijoita saadaan tänne muinakin vuodenaikoina, Tiainen pohtii.