Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaateliike Hinee muuttaa Akselista Räihän kirjakaupan vanhalle paikalle – Katja Väisäsen korjausompelimo siirtyy liiketilan alakertaan

Yrittäjä Pia Kankkusen naistenvaateliike Hinee muuttaa kuun vaihteessa pois kauppakeskus Akselista. Muuttoloppuunmyynti jatkuu elokuun loppuun saakka.

Uusi paikka liikkeelle löytyi aivan läheltä. Osoitteessa Maaherrankatu 22 sijaitsevassa liiketilassa on viimeksi toiminut Mikkelin seudun matkailupalvelun toimisto, mutta mikkeliläisille paikka on tutumpi K. Räihän Kirjakaupan pitkäaikaisena toimitilana.

– Paikka on aivan ihana. Siinä on mahtava, juuri tällaiselle putiikille sopiva tunnelma, hehkuttaa Kankkunen.

Kivijalkaan siirtyminen on Kankkuselle luonteva ja mieleinen valinta.

– Jo tätä yritystä perustaessani tähtäsin ensisijaisesti kivijalassa, kadun varressa sijaitsevaan liikepaikkaan. Silloin sellaista ei kuitenkaan löytynyt.

– Uudessa liiketilassa on neliöitä suurin piirtein saman verran kuin tässä nykyisessä, mutta ne ovat käytännöllisemmät, kun toimisto- ja sosiaalitilat ovat alakerrassa, joten katutason tila on selkeämpi ja monikäyttöisempi, Kankkunen sanoo.

Uusi tila tuo myös vapautta.

– Siellä ei tarvitse noudattaa kauppakeskuksen aukioloaikoja.

Hinee on toiminut Akselissa kaksi vuotta.

– Ovathan nämä olleet ainakin mielenkiintoiset ja haastavat kaksi vuotta. Korona iski päälle juuri, kun olin saanut oman yrityksen pystyyn, hän nauraa.

Toiminta on jatkumassa entiseen malliin. Jotakin uuttakin saattaa olla luvassa tähän saakka ainoastaan naisten vaatteita, kenkiä ja asusteita myyvään liikkeeseen.

– Jos saisin jonkun oikein hyvän merkin, on mahdollista että myyntiin tulisi myös miesten vaatteita. Niitä minulta on kysytty paljon, Kankkunen sanoo.

Kankkunen saa uusiin tiloihin myös mieluisan yhteistyökumppanin, kun Katja Väisäsen yritys Korjausompelimo Katja muuttaa, niin ikään Akselista, Hineen alakertaan.

– Se on aivan mahtava yhteistyökuvio. Katja on ihan huippuammattilainen ompelijana. Hän tekee työtä omassa yrityksessään ja minä omassani, mutta minun asiakkaanikin saavat jatkossa Katjan palvelut samasta osoitteesta. Mikkelin keskustassahan ompelijan palveluja ei juuri ole saatavilla, Kankkunen sanoo.