Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikkelissä väki lähtee festareille kun lavalle nousee isoja nimiä – Summerfest pääsi tavoitteeseensa, rockiin luottanut Kerran Mikkelissä-22 ei

Mikkelin kesä on musiikkitapahtumien osalta paketissa. Sesonkiin mahtui sekä onnistumisia että epäonnistumisia.

Kesän vakiotapahtumiin kuuluva St Michel Summerfest pääsi tavoitteeseensa, joka tosin oli asetettu huippuvuosia maltillisemmaksi. Festivaalikansa ei vielä tänäkään kesänä liikkunut yhtä aktiivisesti kuin ennen koronaa.

– Kahtena päivänä kävijöitä oli yhteensä noin 4 000. Se on olosuhteisiin nähden hyvin. Parempaan suuntaan ollaan menossa, jos verrataan tulosta vuoteen 2021, arvioi Osuuskauppa Suur-Savon toimialajohtaja Kai Nurmi.

St Michel Summerfestin parhaina vuosina tapahtuma on kerännyt noin 6 000 kävijää. Siihen pyritään myös nykyisessä paikassa Mikkelipuistossa.

– Siellä on enemmän tilaa kuin torilla. Tapahtumainfran kulutkin jäävät pienemmiksi kun saadaan useampi tapahtuma peräkkäin, Nurmi sanoo.

Summerfestiä seurasi tänä kesänä Saimaa Food Fest, joka järjestettiin osuuskaupan ja Tapahtumatuotanto Hillittömän yhteistyönä.

– Siellä kävi väkeä todella hyvin, Nurmi kertoo.

Ennakkolippu on paras tae siitä, että pääsee ajoissa katsomaan suosikkinsa keikan.

Heinäkuun viimeisenä viikonloppuna järjestetty, dj- ja tanssimusiikkivetoinen Saimaa Sounds sai Mikkelipuistoon tuhatkunta kävijää.

– Huonot kelit rokottivat sitä. Myönteistä oli se, että tapahtumaan ideoimamme ikärajaton alue keräsi kyllä porukkaa paikalle, Nurmi sanoo.

Satamassa heinäkuun alussa järjestetty Kerran Mikkelissä-22 -tapahtuma jäi yleisötavoitteestaan. Järjestäjät odottivat paikalle 600-700 katsojaa, mutta illoista onnistui vain ensimmäinen.

– Perjantaina Hurriganes-tribuuttibändi Black Devils ja Janne Louhivuori vetivät mukavasti porukkaa. Sitä tultiin katsomaan Ruotsista saakka.

– Lauantaina väkeä ei tullut odotetusti. Sää oli huono ja esiintyjistä Battlelore joutui peruuttamaan keikkansa laulajan koronaviruksen takia, kertoo promoottori Jari Kuusisto.

Toisen päivän yleisökato aiheutti tapahtumalle tappiota Kuusiston mukaan ”maltillisen summan”. Koko tapahtuman budjetti oli joitakin kymmeniä tuhansia euroja.

Kuusisto ei vielä arvioi tapahtuman jatkoa Mikkelissä.

– Näin isossa mittakaavassa emme tapahtumaa tee. Mahdollisesti jotakin jossakin paikassa, jossa tekniikka ja tilat olisivat jo valmiina.

– Satama oli hyvä paikka ja saimme hyvää palautetta, mutta rock-linjalla ei täällä näköjään saa riittävästi väkeä liikkeelle, hän sanoo.

Sama johtopäätös on tehty osuuskaupassa.

– Summerfestin linja ei muutu. Jatkossakin hankimme sinne Suomen ykkösartisteja esiintymään, vakuuttaa Nurmi.

Saimaa Soundsin tulevaisuutta pohditaan vielä syksymmällä.

Nurmi muistuttaa yleisöä siitä, että ennakkolipun ostaminen on tapahtumajärjestäjälle paras tuen ilmaus.

– Se antaa taloudellista turvaa järjestäjälle ja vähentää yleisesti ottaen riskejä. Kuluja kertyy merkittävästikin jo ennen tapahtumaa, joten mitä enemmän saadaan ennakkolippuja myytyä, sitä pienempi on vaara siitä, että tapahtuma peruutetaan.

– Ennakkolippu on paras tae myös siitä, että pääsee ajoissa ja mahdollisimman vähäisellä jonottamisella katsomaan suosikkiartistinsa keikan, hän ohjeistaa.