Tesla rakensi oman sähköautojen latausaseman Mikkeliin – Laiturikadun latauspisteet ovat avoinna muidenkin sähköautojen omistajille

Sähköautovalmistaja Tesla on avannut uuden Supercharger-latausaseman Mikkeliin. Satamaan, Laiturikadulle vastikään valmistuneella latausasemalla on kaikkiaan kahdeksan latauspistettä.

Supercharger-latausasemat on tarkoitettu ensisijaisesti Teslan omille automerkeille.

Suomi on kuitenkin mukana Teslan viime vuoden marraskuussa aloittamassa pilottikokeilussa, jossa myös muiden sähköautomallien omistajat voivat käyttää Teslan latausasemia.

Muiden kuin Tesla-sähköautojen on oltava varustettu CCS-liittimellä, jotta lataus onnistuisi. Muilta kuin Teslan omistajilta vaaditaan myös riittävän uusi versio Tesla-sovelluksesta, jonka avulla lataus sujuu.

Lataaminen Supercharger-asemilla on edullisinta Teslan omistajille. Muiden sähköautojen omistajat maksavat lataamisesta jonkin verran korkeampaa kilowattituntihintaa, kerrotaan Teslan verkkosivuilla.

Hinnat vaihtelevat asemakohtaisesti. Lataushintoja voi tarkastella Tesla-sovelluksessa.

Tähän saakka Teslan omistajat ovat maksaneet latauksesta joillakin latausasemilla 32 senttiä kilowattitunnilta. Muilta kuin Teslan omistajilta sähköstä on peritty 46 senttiä kilowattitunnilta.

Lisähinnan voi välttää liittymällä latausjäseneksi, jolloin maksamalla sovelluksessa 12,99 euron kuukausittaisen jäsenmaksun saa lataussähkön samaan kilowattituntihintaan kuin Teslan omistaja.

Teslalla on tällä hetkellä Suomessa 17 Supercharger-latausasemaa. Yhtiö on ilmoittanut avaavansa lähiaikoina Mikkelin lisäksi vastaavat asemat Helsinkiin, Joensuuhun, Kajaaniin, Ouluun ja Pelloon.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka