Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vesiralli on turvallinen tie uintiharrastuksen alkuun – Mikkelin Uimaseura aloittaa suositun uimataitokurssin syyskuun alussa

Hyvä uimataito on tärkeä asia jokaiselle, ei vähintään Saimaan rannoilla asuvalle. Uimataito voi osoittautua kultaakin kalliimmaksi ja olla suoranainen henkivakuutus vesillä ja niiden äärellä liikkuvalle.

Uiminen on myös erinomainen harrastus, jonka alkuun pääsee parhaiten, jos omaa hyvän uimataidon mahdollisimman var-hain.

Mikkelin Uimaseura aloittaa syyskuun alussa jälleen suositut Vesiralli-kurssit, joilla jo uimisen alkeet omaava voi kohentaa taitojaan ja saada alkeisopastusta myös tavoitteellisemmassa uimaharrastuksessa.

Vesiralli-kurssit on tarkoitettu 7-12 -vuotiaille tytöille ja pojille. Kurssit perustuvat Suomen Uimaliiton kehittämään konseptiin ja niissä ohjauksesta vastaavat Mikkelin Uimaseuran ohjaajat.

– Kurssit sopivat kaikille. Vaatimuksena on ainoastaan, että osaa entuudestaan uida 25 metriä yhtäjaksoisesti ilman apuvälineitä.

– Uintityylillä ei ole merkitystä ja tyyli voi vaihdellakin matkan aikana. Lisäksi Vesiralliin osallistuvan on yllettävä pohjaan saakka Rantakeitaan uima-altaan matalassa päässä ja osattava toimia itsenäisesti uimahallin pukeutumis- ja peseytymistiloissa, opastaa Mikkelin Uimaseuran puheenjohtaja Jyrki Pitkänen.

Lähdemme liikkeelle perusasioista leikin ja pelien kautta.

Kurssit jakautuvat kolmeen jaksoon. Vesiralli 1 alkaa 4. syyskuuta ja Vesiralli 3 loppuu vuoden 2023 toukokuussa. Kurssitettavat kokoontuvat kerran viikossa sunnuntaisin Rantakeitaassa Rantakylässä.

– Osallistujat jaetaan 2-3 ryhmään. Ohjaajat huolehtivat siitä, että ryhmät jakautuvat osanottajien taitotason mukaisesti niin, että samantasoiset lapset ovat samoissa ryhmissä, Pitkänen havainnollistaa.

Ryhmiin otetaan korkeintaan 75 osallistujaa. Mikkelin Uimaseura on lisännyt kurssitettavien määrää tuntuvasti viime vuosina kurssien suuren suosion takia.

– Yleisesti ottaen kaikki uimakoulut, sekä lasten että aikuisten, ovat olleet viime vuosina todella kysyttyjä.

– Nytkin kannattaa ilmoittautua mahdollisimman nopeasti sillä ryhmät täyttyvät vauhdilla ja maksimimäärää emme pysty enää millään kasvattamaan, jotta ohjaajia riittäisi kaikille, Pitkänen tähdentää.

Kurssin tavoitteena on yksinkertaisesti hyvä uimataito. Taitoja syvennetään pikku hiljaa mutta tavoitteellisesti.

– Lähdemme liikkeelle perusasioista leikin ja pelien kautta. Ensin tutustutaan vesielementtiin ja opiskellaan siinä olemista.

– Jatkossa perehdytään sitten varsinaiseen uimiseen ja uimatyyleihin. Kurssilta toiselle edetään johdonmukaisesti niin, että ensin suoritetaan kurssi 1, sen jälkeen katsotaan missä mennään ja siirrytään kakkoskurssille ja niin edespäin, Pitkänen sanoo.

Kurssin suorittaneet saavat tunnustukseksi Vesiralli-pinssin. Vesiralli 1, Vesiralli 2 ja Vesiralli 3 maksavat kukin 125 euroa per kurssi. Maksu sisältää Uimaliiton vesipetovakuutuksen, jonka Mikkelin uimaseura hankkii vesirallilaisille ennen ensimmäistä kokoontumis-kertaa.

Vesiralli on myös portti tavoitteellisempaan uintiharrastukseen.

– Vesiralli-kurssit suoritettuaan nuori voi halutessaan jatkaa meidän tekniikkaryhmissämme, joissa opetellaan jo syvällisemmin tekniikoita ja uintityylejä, Pitkänen sanoo.

Tekniikkaryhmien jälkeen tie voi sitten jatkua myös varsinaisiin kilpailuryhmiin.

Vesiralli-kursseille voi ilmoittautua Mikkelin Uimaseuran verkkosivujen kautta. Verkkosivuilta löytyvät myös valmentajien ja ohjaajien yhteystiedot puhelimitse ilmoittautumista varten.