Neljän naisen Mielikuvia Sinisessä talossa Mikkelangeloiden elokuun näyttelyssä

Taideyhdistys Mikkelangeloiden Sinisen talon elokuun näyttely on Mielikuvia, jossa on töitä Eeva Sajaniemi-Orpanalta, Eeva Sunnalta, Eija Taskiselta ja Ritva Montoselta.

Kaikki tekijät ovat harrastaneet maalaamista useita vuosikymmeniä ja esitelleet töitään sekä yksityisissä että yhteisnäyttelyissä, mutta jokainen on uudistunut viime aikoina jollakin tavalla.

Eeva Sunna sai tänä kesänä kiinni akryylimaalauksen juonesta Minna Lindblad-Hatamon kurssilla kotikunnaillaan Anttolassa ja lisäsi näin uuden tekniikan aiemmin käyttämiensä öljyn, akvarellin ja pastellin oheen.

Monilla kursseilla ja eri opettajien opissa Eeva Sajaniemi-Orpana kertoo löytäneensä työskentelyyn erilaisia näkökulmia ja uusia tapoja. Hän on oivaltanut, että kun samoja aiheita käsittelee eri tavoin, uuden oppiminen jatkuu vuodesta toiseen.

Eija Taskista inspiroi luonto. Aamuisella koiralenkillä metsässä hän havainnoi värejä ja valoja – jokainen vuodenaika on mahtava ja synnyttää uusia ideoita.

Ritva Montonen puolestaan on viime aikoina laajentanut työskentelyään ei-niin esittäviin maalauksiin.

Kaikki näyttelyn maalarit ovat maalanneet ja piirtäneet lapsesta asti. Eeva Sunna haaveili ammatista, jossa piirtäminen ja taiteellisuus olisivat päässet esille, mutta se jäi, koska töihin piti mennä jo alaikäisenä.

Muillekin tuli työelämän mittaan taukoa harrastuksessa, mutta eläkkeellä he saavat päästää innostuksen valloilleen.

Näyttelyn avajaisia ei pidetä, mutta kaikki maalarit ovat paikalla keskiviikkona 3.8. ja valmistautuneet kertomaan töistään ja työskentelystään. Joku heistä on vuorollaan Sinisessä talossa myös perjantaisin.

Mielikuvia Sinisessä talossa (Maaherrankatu 31) 1.-30.8. avoinna ma-pe kello 12-16.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka