Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikkelin Mökkihuolto hoitaa kesämökit sisältä ja ulkoa – Markku Haapalehdon yritys kattaa kaikenlaiset kiinteistöjen huolto- ja korjaustyöt

Markku Haapalehto on tehnyt töitä kiinteistöjen huollon parissa jo pitkään. Rakentajasukuun syntynyt mies tarjoaa taitojaan myös kuluttajien käyttöön Mikkelin Mökkihuolto -yrityksensä kautta.

Mikkelin Mökkihuolto on Etelä-Savon alueella toimiva monitoimialayritys, joka hoitaa työt metsä- ja viheralueiden hoidosta rakennusten huolto- ja korjaustoimintaan.

– Tarjoamme monipuolisesti palveluita niin mökin sisällä kuin sen ulkopuolellakin, Haapalehto summaa.

Toiminta painottuu Mikkeliin sekä Puumalan ja Sulkavan alueille.

– Yrityksen idea pelkistyy siihen, että asiakkailla on jokin ongelma ja me tarjoamme siihen ratkaisun.

Yrityksen toiminta kattaa monen eri ammattiryhmän työt. Yrityksen hallinnossa toimii Haapalehto sekä hänen vaimonsa Päivi.

Haapalehto kartoittaa vaadittavat työt, tekee suunnitelman ja palkkaa tarvittavat asiantuntijat.

Pyrimme olemaan niin sanottu täyden palvelun toimija.

Hän myös vastaa työn valmistumisesta ja aikataulujen pitävyydestä.

– Pyrimme olemaan niin sanottu täyden palvelun toimija.

Idea yritykselle syntyi jo kauan aikaa sitten. Haapalehto omaa pitkän kokemuksen rakennusalalta.

– Tein aikoinaan samalla konseptilla teollisuuden korjaus- ja muutostöitä. Nykyään teemme vaimoni kanssa omien vuokramökkien huoltotyötä sekä saneeraustoimintaa ja tarjoamme taitojamme myös ulkopuolisille.

– Minulla on todella laajat yhteistyöverkostot olemassa. Niiden kautta työhön saadaan ammattiosaajia, virnistää Haapalehto.

Laajan tarjonnan vuoksi töiden pituudet vaihtelevat. Jotkin työt ovat nopeita yhdellä käynnillä hoituvia, kun taas jotkut projektit vievät pidempään.

– Työt tehdään kuitenkin aina mahdollisimman nopeasti, painottaa Haapalehto.

Työt vaihtelevat myös vuodenajan mukaan – ellei kyseessä ole akuutti ongelma.

– Esimerkiksi katon korjausta ei kannata lähteä tekemään talvella, ellei katto vuoda. Tällaisessa tapauksessa talvella tehdään pikainen paikkaus ja kesällä sitten laajempi korjaaminen.

Vaikka yrityksen nimi viittaakin kesämökkien huoltoon, Haapalehto toteaa, että yrityksen voi palkata vaikka omakotitalon ongelman hoitamiseen.

– Kyseessä on siis laaja kiinteistöhoitopalvelu, hän täsmentää.

Haapalehdon palvelut voi myös palkata pitkäaikaisempaan ylläpitosopimukseen.

– Palvelu voi toimia esimerkiksi vaikka niin, että kerran vuodessa kohteeseen tehdään perusteellisempi vesikattojen tarkistus, kourujen puhdistukset ja maalaustyöt.

– Samalla voidaan tarkastaa, että kohteeseen ei pääse kehittymään ongelmia, Haapalehto selittää.