Mikkelin kesäyliopistossa järjestetään syyskuussa erikoinen koulutus.
Verkossa järjestettävän koulutuksen nimi on Tiktok organisaatioiden ja yritysten markkinoinnissa, ja sen tarkoitus on melko kirjaimellinen – opettaa yrityksille, miten hyödyntää videopohjaista sovellusta markkinoinnin tarkoituksiin.
Idea koulutukselle lähti liikkeelle sovelluksen suosiosta.
Tiktok on lyhyiden videoiden jakamiseen tarkoitettu sosiaalinen media, joka on kasvattanut suosiotaan räjähtävästi viime vuosien aikana.
– Suomessa on tällä hetkellä arviolta 1,3 miljoonaa Tiktok-tiliä, kertoo kurssin kouluttaja Jarkko Koivuniemi.
Kurssi on työelämälähtöinen, eli se on suunniteltu täydentämään työntekijöiden osaamista.
Kursseille voi osallistua mielenkiinnosta ja osaamisen päivittämisen halusta.
Kurssin aikana tutustutaan siihen, millainen Tiktok on alustana, miten yritykset voivat luoda sovellukseen sisältöä ja miten eri ryhmiä voi tavoittaa Tiktokin kautta.
– Tiktok on tällä hetkellä esimerkiksi loistava rekrytointikanava, jonka kautta yritykset voivat löytää itselleen uusia työntekijöitä, Koivuniemi kertoo.
Kurssin aikana Koivuniemi pyrkii antamaan osallistujille konkreettisia esimerkkejä siitä, millaista sisältöä some-alustalle voi tehdä.
– Usein yritysten Tiktokeissa nostetaan esille yksittäisiä henkilöitä organisaation sijaan. Ihmisten tarinat kiinnostavat enemmän kuin suora mainonta, Koivuniemi kuvailee.
Koulutus on suunnattu kaikille sosiaalisessa mediassa viestiville henkilöille ja soveltuu julkisen, yksityisen ja kolmannen sektorin työntekijöille.
Sovelluksen suosion lisäksi Mikkelin kesäyliopiston rehtori Anne Havukainen nimeää koulutuksen syyksi sen tarpeellisuuden.
– Sosiaalinen media muuttuu valtavaa vauhtia. Yritykset eivät voi olla hyödyntämättä sitä markkinoinnissa, hän taustoittaa.
Kesäyliopisto pyrkii muotoilemaan työelämälähtöisiä koulutuksiaan sen mukaan, millaisille koulutuksille tuntuu olevan tarve.
– Myöhemmin syksyllä järjestetään yrityksille ohjattu tietoturvakoulutus, johon idea syntyi Ukrainan sodan aiheuttamasta huomiosta kyberturvallisuuteen, Havukainen kertoo.
Koulutuksiin osallistuu sekä uuden oppimisesta kiinnostuneita yksityishenkilöitä että yrityksen edustajia, joiden kohdalla yritys maksaa koulutuksen.
– Kursseille voi osallistua mielenkiinnosta ja osaamisen päivittämisen halusta. Meillä ei ole pääsykokeita, vaan koulutuksiin voi osallistua melko vapaasti, Havukainen vinkkaa.
Mikkelin kesäyliopiston kurssitarjonta löytyy osoitteesta www.mikkelinkesayliopisto.fi/kaikki-koulutukset