Kuudestila tuo kokeilevan tanssitaiteen Mikkeliin – Nelipäiväinen tapahtuma pitää sisällään esityksiä, työpajoja ja keskustelua

Tanssitaidetapahtuma Kuudestila käynnistyy tänään keskiviikkona.

Kuudestila on taiteelliseen työskentelyyn keskittyvä tapahtuma, joka tuo yhteen tutkivasti tanssitaiteeseen suuntautuneita tekijöitä.

– Jonkinlainen iskulause tapahtumalle onkin, että tule seuraamaan, mitä kaikkea taiteen tekemisen kautta voi kokea, kertoo tapahtuman taiteellinen koordinaattori Sara Gurevitsch.

Tapahtuma kestää neljä päivää ja loppuu sunnuntaina 31. heinäkuuta.

Kuudestila koostuu työpajoista, demoista eli tanssiesityksistä ja keskusteluista. Tapahtuma on suunnattu tanssin harrastajille, taiteen ammattilaisille tai pelkästään taiteesta ja tanssitaiteesta kiinnostuneille.

– Kaikki työpajat sekä demoesitykset ovat matalan kynnyksen tapahtumia, joihin toivomme paljon yleisöä, selittää Gurevitsch.

Esitykset ovat joko valmiita kokonaisuuksia tai tapahtuman aikana työstettäviä teoksia.

– Sanoisin, että tapahtuma keskittyy kehollisuuksien tarkasteluun. Minulle ihmiskeskeisestä vinkkelistä kehollisuus on taiteen eri lajeja sekä kaikkia olemassa olevia yhdistävä tekijä.

Tapahtuma järjestetään nyt kahdeksatta kertaa. Tanssitaiteen kandidaatiksi valmistunut Maija Viipuri on mukana tapahtumassa toista vuotta.

Haluamme näyttää, että täälläkin on mahdollista toimia tanssijan ammatissa.

– Olen Mikkelistä kotoisin ja vasta valmistunut Teatterikorkeakoulusta. Minusta on hienoa, että omassa kotikaupungissa on tällaista toimintaa, Viipuri iloitsee.

– Kuudestila on minulle kohtaamispaikka, jossa taide voidaan jakaa yhdessä muiden kanssa.

Viipuri on tulee Kuudestilaan yhdessä Jaakko Fagerbergin, Nella Matleenan, Vilma Mankosen ja Oona Pennasen kanssa. Yhdessä he muodostavat Viisikko-nimisen taiteellisen työryhmän.

– Tajusimme viime vuonna, että olisi ihanaa tehdä viidestään jotain tapahtumaan, Viipuri hymyilee.

Yksi Kuudestilan järjestäjä ja Etelä-Savon tanssiopiston rehtori Fanny Gurevitsch korostaa tapahtuman poikkitaiteellisuutta.

– Vaikka esittävät taiteet ovat laaja käsite itsessään, pyrimme poikkitaiteellisuuteen. Mukana on esimerkiksi paikallinen kuvataiteilija Hanna Vahvaselkä.

Tapahtuman yksi tavoite on esitellä tanssitaiteen monimuotoisuutta työskentelyn avulla Mikkelissä.

– Haluamme näyttää, että täälläkin on mahdollista toimia tanssijan ammatissa. Esittelemme samalla myös henkilökohtaisempaa, omia arvoja esille tuovaa tanssia, Fanny Gurevitsch kertoo.

– Pitkän linjan tavoitteena on lisätä ja helpottaa taiteilijoiden keskinäistä sekä yleisön kanssa käytävää dialogia Mikkelin alueella, Sara Gurevitsch kiteyttää.

Kaikkiin Kuudestilan ohjelmanumeroihin on vapaa pääsy, mutta tanssipajoihin pyydetään ennakko-ilmoittautumista.

Vegaaninen kasvislounas tarjotaan osallistujille joka päivä. Demoissa tarjoillaan kahvia, teetä ja hedelmiä.

Suurin osa tapahtumasta järjestetään Etelä-Savon tanssiopiston tiloissa Paukkulassa.

Poikkeuksena on lauantain rantajazz, joka järjestetään Visulahdessa. Osallistujille on kuljetus tanssiopistolta Visulahteen ja takaisin.

Tapahtumaa tukee Taiteen edistämiskeskus, Itä-Suomen tanssin aluekeskus, Etelä-Savon tanssiopisto sekä Mikkelin kaupungin kulttuurin unelmavuosi -hanke.

Kuudestila järjestetään 27.7.–31.7.

Lisätietoa ja tarkka aikataulu www.etelasavontanssiopisto.fi tai tapahtuman Instagramista @kuudestila

Ilmoittautumiset työpajoihin kuudestila@gmail.com.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka