Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikkelissä järjestetään viikonloppuna elämyksellinen ja osallistava luontopolku perheille – Kalevankankaalla voi törmätä vaikka shamaaniin

Helsinkiläiset taiteilijat Mia Silvennoinen ja Mia Lindholm herättävät Mikkelissä tutun metsän henkiin ja katsottavaksi uusin silmin.

Versus Circus ry:n perheille suunnattu Satumetsä-luontopolkuesitys kierrättää katsojia lähiluonnossa. Esitykset tapahtuvat Kalevankankaan ulkoilualueella ja ne toteutetaan osana Mikkelin Kulttuurin unelmavuoden Kulttuuritupsahduksia.

Esityksen tavoitteena on kannustaa perheitä nauttimaan luonnosta, taiteesta ja yhdessäolosta sekä samalla saamaan niiden tuomaa hyvinvointia ja näin edistää luontosuhdetta.

Luontopolkuesitykset pitävät sisällään ilma-akrobatiaa, teatteria, tanssia, rytmiikkaa ja laulua sekä sovellettuja harjoituksia joogasta ja mindfulnessista. Esitys kestää noin tunnin.

Esityksiin otetaan enintään 25 henkilöä ja ne toteutetaan luontoa kunnioittaen ja varjellen.

Reitti kulkee pääosin polulla, mutta matkalla on kiipeämistä ja epätasaista maastoa, joten se ei ole esteetön. Kävelymatkaa esityksessä tulee noin kilometri ja sen jälkeen laavulta takaisin parkkipaikalle noin 700 metriä. Reitin lopussa on grillipaikka. Osallistujat voivat halutessaan jäädä siihen maistelemaan omia eväitä, jatkaa matkaa pidemmälle luontopolulle tai suunnata kotiin.

Satumetsään kannattaa pukeutua sään mukaisesti ja hyttysiltä suojaavin vaatetuksin. Mukaan kannattaa ottaa pieni viltti/alusta, sillä retkellä käydään myös maassa. Mikäli sää yltyy aivan hurjaksi, esitys joudutaan siirtämään.

Versus Circus ry on Silvennoisen ja Lindholmin luotsaama nykysirkusryhmä, joka tuottaa esityksiä niin taiteen kuin viihteenkin kentille. Paikkasidonnaisuus on muodostunut yhdeksi Versus Circuksen esityskonseptien lähtökohdaksi. Vuonna 2019 ryhmä tuotti nykysirkustrilogian Sillat joita en polttanut Savonlinnaan.

Esitykset Mikkelissä Kalevankankaan ulkoilualueella: la. 30.7. klo.15:00 ja 17:30, su. 31.7. klo.10:30, 13:00 ja 15:30. Esityksiin on vapaa pääsy. Ilmoittautuminen vaaditaan, koska yleisömäärä on rajattu. Ilmoittautumiset: https://vello.fi/versus-circus-ry/kalevankankaan-ulkoilualue--mikkeli