Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kekkola sai uudet yrittäjät – Perinteisestä kartanosta tulee unelmien Landhaus

Mikkelin Iso-Vuolingon rannalla sijaitseva Kekkolan kartano on saanut uudet omistajat.

Mikkeliläiset yrittäjät Janne Muikkunen, 47, ja Manuela Zirkler, 36, ovat ostaneet perinteikkään kartanon ja muuttavat sinne asumaan poikiensa Erikin, 4, ja Matteon, 2, kanssa.

Kekkolassa uudistuva liiketoiminta käynnistyy jo loppukesän 2022 aikana.

Kartano Landhaus tulee tarjoamaan majoitus-, elämys- ja tapahtumapalveluita lapsiperheille, yhteisöille, yrityksille ja hevosharrastajille.

Muikkunen ja Zirkler haluavat yhdistää savolaista kartanoperinnettä ja saksalaista

landhaus-kulttuuria. Muikkusen juuret ovat Sulkavalla ja Zirklerin Saksan Hessenissä.

– Pyrimme tuottamaan palvelut savolaissaksalaisen kestävän kehityksen mukaisesti. Toinen pääteema on luoda miljööstä kotoisan juhlava. Haluamme perheemme kanssa asuttaa kartanoa ja kutsua asiakkaitamme ikään kuin ”meille kylään”.

Nyt koulutus, työkokemus ja toiveet olivat yhdensuuntaisia ja unelma toteutui.

– Tulemme markkinoimaan konseptia Suomen lisäksi saksankielisessä Euroopassa.

Muikkusen mielestä perheille suunnattu, pidempää viipymistä tukeva, majoitusta tarjoava ja myös ratsastustoimintaan yhdistetty tarjonta saksalaisella twistillä on varmasti tervetullutta kartanon tarjontaan.

Hotelli- ja ravintola-alalle kouluttautuneen Zirklerin haaveena on ollut oma bed and breakfast -palvelu tai pieni hotelli. Kaipuu maalle ja järven rannalle on kuitenkin kytenyt jo vuosien ajan.

– Nyt koulutus, työkokemus ja toiveet olivat yhdensuuntaisia ja unelma toteutui.

Kekkolan Kartanon mahdollisuus tuli hieman yllättäen ja se oli Zirklerin tuntemuksilla rakkautta ensi vierailusta lähtien.

– Haluan tuoda oman kosketukseni Kekkolan konseptiin Australian, maailmanympärysristeilijän ja Münchenin hotellien työkokemuksista.

– Meillä on tarkoitus yhdistää saksalaista ja suomalaista juhlaperinnettä tässä historiallisessa ja luonnonkauniissa miljöössä.

Kartanon välittömässä läheisyydessä pian vuoden toimineen Ratsastuskeskus Villien kanssa yhteistyö tulee olemaan olennainen osa kartanon toimintaa.

Kekkolalla on vahva hevosiin liittyvä historia, jota uudet omistajat haluavat vaalia sekä jatkaa yhteistyöllä Villien kanssa.

Paljon ideoita uusilla yrittäjillä on jo olemassa.

– Haluamme ensin asuttaa itse Kekkolaa ja laittaa toiminta käyntiin, jotta ne meille ja vieraillemme sopivimmat ideat kypsyisivät palveluiksi ja elämyksiksi.

Muikkunen ja Zirkler uskovat Landhaus Kekkolan täydentävän upeasti mikkeliläistä

kartanomatkailutarjontaa.