Kekkola sai uudet yrittäjät – Perinteisestä kartanosta tulee unelmien Landhaus

Mikkelin Iso-Vuolingon rannalla sijaitseva Kekkolan kartano on saanut uudet omistajat.

Mikkeliläiset yrittäjät Janne Muikkunen, 47, ja Manuela Zirkler, 36, ovat ostaneet perinteikkään kartanon ja muuttavat sinne asumaan poikiensa Erikin, 4, ja Matteon, 2, kanssa.

Kekkolassa uudistuva liiketoiminta käynnistyy jo loppukesän 2022 aikana.

Kartano Landhaus tulee tarjoamaan majoitus-, elämys- ja tapahtumapalveluita lapsiperheille, yhteisöille, yrityksille ja hevosharrastajille.

Muikkunen ja Zirkler haluavat yhdistää savolaista kartanoperinnettä ja saksalaista

landhaus-kulttuuria. Muikkusen juuret ovat Sulkavalla ja Zirklerin Saksan Hessenissä.

– Pyrimme tuottamaan palvelut savolaissaksalaisen kestävän kehityksen mukaisesti. Toinen pääteema on luoda miljööstä kotoisan juhlava. Haluamme perheemme kanssa asuttaa kartanoa ja kutsua asiakkaitamme ikään kuin ”meille kylään”.

Nyt koulutus, työkokemus ja toiveet olivat yhdensuuntaisia ja unelma toteutui.

– Tulemme markkinoimaan konseptia Suomen lisäksi saksankielisessä Euroopassa.

Muikkusen mielestä perheille suunnattu, pidempää viipymistä tukeva, majoitusta tarjoava ja myös ratsastustoimintaan yhdistetty tarjonta saksalaisella twistillä on varmasti tervetullutta kartanon tarjontaan.

Hotelli- ja ravintola-alalle kouluttautuneen Zirklerin haaveena on ollut oma bed and breakfast -palvelu tai pieni hotelli. Kaipuu maalle ja järven rannalle on kuitenkin kytenyt jo vuosien ajan.

– Nyt koulutus, työkokemus ja toiveet olivat yhdensuuntaisia ja unelma toteutui.

Kekkolan Kartanon mahdollisuus tuli hieman yllättäen ja se oli Zirklerin tuntemuksilla rakkautta ensi vierailusta lähtien.

– Haluan tuoda oman kosketukseni Kekkolan konseptiin Australian, maailmanympärysristeilijän ja Münchenin hotellien työkokemuksista.

– Meillä on tarkoitus yhdistää saksalaista ja suomalaista juhlaperinnettä tässä historiallisessa ja luonnonkauniissa miljöössä.

Kartanon välittömässä läheisyydessä pian vuoden toimineen Ratsastuskeskus Villien kanssa yhteistyö tulee olemaan olennainen osa kartanon toimintaa.

Kekkolalla on vahva hevosiin liittyvä historia, jota uudet omistajat haluavat vaalia sekä jatkaa yhteistyöllä Villien kanssa.

Paljon ideoita uusilla yrittäjillä on jo olemassa.

– Haluamme ensin asuttaa itse Kekkolaa ja laittaa toiminta käyntiin, jotta ne meille ja vieraillemme sopivimmat ideat kypsyisivät palveluiksi ja elämyksiksi.

Muikkunen ja Zirkler uskovat Landhaus Kekkolan täydentävän upeasti mikkeliläistä

kartanomatkailutarjontaa.

Yhteinen unelma

Janne Muikkusen juuret ovat Sulkavalla, Saimaan rannalla, josta hän Mikkelin kautta päätyi Müncheniin Saksaan töihin 17 vuodeksi.

Juuri kun mies oli päättänyt palata Suomeen, hän tapasi saksalaisen Manuela Zirklerin.

Vaikka parin yhteinen elämä käynnistyi lähes vuoden kestäneellä etäsuhteella, molemmille oli alusta saakka selvää, että he päätyvät yhteen.

Zirklerin muutettua Suomeen 2016 he ostivat Mikkelin Siekkilästä omakotitalon ja saivat pian kaksi poikaa.

Muikkusen 2016 perustama konsultointiyritys Rock Solid Oy on tarjonnut molemmille töitä auttamalla suomalaisyritysten pyrkimyksiä Saksan ja Keski-Euroopan markkinoille.

Landhaus Kekkola on Muikkusen ja Zirklerin unelma, jota kohti kumpikin on kulkenut elämässään tietoisesti tai tietämättään jo vuosia.

Muikkunen harrastaa musiikkia ja Zirkler kuvataiteita.

He uskovat, että mieltymykset kohtaavat myös Kekkolan tulevissa aktiviteeteissa.

Kekkolan Kartanoa on vuosien varrella kunnostettu, korjattu ja nykyaikaistettu aktiivisesti ja pieteetillä. Kartanon satavuotias henki on hienosti tallella.

Päärakennuksessa on tuhat neliötä kolmessa kerroksessa. Kartanossa on 14 majoitushuonetta, 8 kylpyhuonetta, kaksi salia ja salonkia, lasitettu terassi ja kaksi keittiötä.

10 hehtaarin tontilla on myös rantasauna. Etäisyys Mikkelin torilta Kekkolaan on 8 kilometriä.

Kekkolan kartano palveli vuosina 1939-44 arvokkaasti Suomen Puolustusvoimia. Tuolloin kartano toimi armeijan käyttöön tarkoitettujen hevosten kokoamispaikkana.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka