Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lapsiperheet viihtyivät Farmari-messuilla – Katso kuvat vauhdikkaasta lauantaipäivästä maatalousnäyttelyssä

Lauantaipäivä Kalevankankaalla on aurinkoinen ja helteinen. Saimaa Stadiumin ja raviradan ympäristö on lähes kolmenkymmenen asteen helteestä huolimatta täynnä menoa ja meininkiä.

Meneillään on Farmari 2022 -maatalousnäyttelyn viimeinen ja vilkkain päivä.

Tapahtuman portit avautuivat kymmeneltä ja puoleenpäivään mennessä alue on jo täyttynyt ihmisistä. Mikkeliläiset Aina ja Onni Pöysä innostuivat päästessään poliisiauton kyytiin. Lasten vanhemmat kertovat tapahtuman olevan hyvää ulkoilua lapsille.

– Liput eivät ole kovin kalliit meille ja lapset tykkäsivät tapahtumasta paljon, perheen isä toteaa.

Pian poliisi laittaa auton valot päälle ja perhe pääsee ihastelemaan sinisenä vilkkuvaa ajoneuvoa.

Messuilla vieraili kävijöitä ympäri Suomea.

Viime viikonloppuna järjestetyn tapahtuman näyttelyalue koostui seitsemästä eri alueesta. Farmarissa oli kotieläinkenttä, vapaa-aikakenttä, farmaritori, sisäosasto, metsäosasto ja kaksi konekenttää.

Näytteilleasettajia oli yli 300.

Lisäksi tarjolla oli kolme ohjelmalavaa ja juhlahalli, joista löytyi ajankohtaista ohjelmasisältöä, paneeleita ja asiantuntijasisältöä.

Suositulla kotieläinkentällä oli yli 200 eläintä. Näytillä oli esimerkiksi nautoja, hevosia ja lampaita. Alueen kehissä järjestettiin erilaisia näyttelyitä ja eläintenkäsittelyesityksiä.

Alueella pääsi myös poniajelulle kahdella eurolla. Mikkeliläiset Lenni ja Wili Vanhanen hyödynsivät tilaisuuden ja pääsivät kiertämään piha-aluetta ponin vaunusta käsin.

Monet eri järjestöt esittelivät toimintaansa tapahtumassa. Esimerkiksi Maa- ja kotitalousnaiset vetivät leivontapajaa heidän ulko-osastollaan. Pajassa opeteltiin tekemään karjalanpiirakoita.

– Kauli taikina oikein ohueksi, ohjeistaa Paula Kosonen ja levittää ruispohjan päälle täytteen samalla kun Kirsti Lähteenmäki seuraa tarkasti vierestä.

Myös toimittaja pääsi kokeilemaan taitojaan karjalanpiirakoiden valmistuksessa ja sai uunituoreen piirakan kojulta mukaan.

Farmari-tapahtuma keräsi kolmen päivän aikana 59 000 kävijää ympäri Suomea. Lauantaina kävijämäärä kohosi 23 000:een.

Tapahtuman järjesti ProAgria. Seuraavan kerran Farmari nähdään Seinäjoella vuonna 2024.