Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Olli Jokisella riittää menestyksen nälkää – Päävalmentaja luottaa Jukureiden tulevaisuuteen

Olli Jokinen lähti päävalmentajauransa ensimmäiselle kesälomalle levollisin mielin.

Jukurien liigakauden parhaaksi onnistumiseksi hän listaa Jukurien urheilullisen uskottavuuden nostamisen uudelle tasolle.

– Nyt ei tarvitse kyseenalaistaa, olemmeko ansainneet liigapaikkamme. Ylsimme runkosarjan kakkoseksi. Menestyksen nälkää jäi niin joukkueelle kuin koko Jukurien yhteisölle.

Millä osa-alueilla jäi terävöittämistä?

– Pelin pitää kehittyä. Se on loputon tie. Koskaan ei ole valmista tai täydellistä, Jokinen muistuttaa.

Jääkiekon liigakauden päätöstilaisuudessa Jokinen vastaanotti jääkiekkotoimittajien valitsemana vuosittain jaettavan Kalevi Numminen -palkinnon

– Arvostan toki huomionosoitusta, mutta haluan sen kohdistuvan koko valmennustiimille, hän korostaa.

Jokinen uskoo, että on pystynyt auttamaan pelaajia paljon. Moni on mennyt eteenpäin ja kehittynyt urallaan. NHL:ään siirtyivät loistavan kauden pelannut maalivahti Oskari Salminen ja nuori tehohyökkääjä Aatu Räty sekä Sveitsin liigaan pistekunkku Petrus Palmu.

– Olen aidosti hyvilläni ja iloinen koko kolmikon tulevasta.

Päävalmentaja on luonnollisesti tyytyväinen, että pääsi nyt vaikuttamaan pelaajavalinnoissa.

– Olen nyt tosi tyytyväinen. Jos joku olisi sanonut pari vuotta sitten, että Jarkko Immonen, Pekka Jormakka ja Juhamatti Aaltonen pelaavat Jukureissa, ei olisi varmaan uskottu.

Millainen joukkue valmistautuu tulevaan?

75 prosenttia viime kauden pelaajista jatkaa. Uudistuminen toteutui Jokisen mielestä terveesti.

– Osa on kokeneita ja hakee meillä uutta virtaa uralleen. Moni nuori pelaaja tulee kehittymään pariksi kolmeksi kaudeksi. Asetelma on loistava koko organisaatiolle. Valmennustiimissä on 10 pakkia, 3 maalivahtia ja 18 hyökkääjää.

–Syvyyttä löytyy. Kilpailu arjessa on kova. Kellään ei ole automaattista pelipaikkaa, päävalmentaja muistuttaa.

Valmennusjohtokin uudistui.

Erityisen tärkeää oli Jokisen mielestä saada Toni Lydmanin laaja NHL-kokemus auttamaan puolustuspelin tehostamisessa ja pakkien yksilöllisten taitojen kehittämisessä.

– Tunnen Tonin pelivuosilta maajoukkueessa. Hän jos kuka tietää, miten puolustuspeli on kehittymässä kansainvälisesti. Hänelle on hyvät näytöt nuorten pelaajien jalostamisessa HIFK:n organisaatiossa, Jokinen painottaa.

Isossa roolissa Jokisen arvoissa on tiivis yhteistyö Jukurien U20-joukkueen kanssa, joka valmistautuu tulevaan kauteen tähtäimessä ikäluokan loppusarja.

– Tämä tuo syvyyttää seuratoimintaan, avaa nuorille mahdollisuuden liigan arjen kokemiseen ja tuo osalle pelikokemusta liigatasolla.

CHL-pelit tuovat Jokisen arvoissa uuden näkökulman seuraorganisaatiolle, pelaajille ja katsojille.

– Tiedän, että kaikki joukkueemme pelaajat haluavat joskus pelata ulkomailla ja Kalevankankaan yleisö haluaa kokea kansainvälistä tunnelmaa. Nyt siihen on mahdollisuus.

– Kausi alkaa jo syyskuun alussa CHL-peleillä. Alkulohkon kolme vastustajaa kohdataan kahdesti.

– Jos selviämme alkulohkosta jatkoon, pääsemme mittaamaan Euroopan kärkiseurojen tasoa.

Päävalmentaja uskoo syyskuun alussa käynnistyvien kansainvälisten pelien olevan erinomainen porkkana omatoimiselle harjoittelulle ja valmistautumiselle kuuden viikon kesätauon aikana.

– Tulevan kauden tavoitteet linjataan elokuussa. Tietenkin lähdetään parantamaan viime kaudesta ja mennään päätyyn saakka. Se on realistinen tavoite.

Olli Jokinen korostaa, että liigakiekko on ammattiurheilun kautta toteutettavaa viihdettä katsojille.

– Meillä on värikäs ja menestysnälkäinen joukkue, joka tarjoaa viihdettä niin kotona kuin vieraissa. Pelaajat luovat elämyksiä ja viihdettä katsomoihin.

Jokinen toivoo, että tulevalle kaudelle syntyy buumi tulla livenä Kalevankankaalle.

– Viime kaudella ei saatu hallia kertaakaan täyteen ja vain yhdessä playoff-ottelussa yllettiin 4000 katsojaan.

Kotiyleisö on Jokisen kokemuksilla iso voimavara. Se on seitsemäs pelaaja, kun jäällä heitä on 5+1.

– Jukurien Sarvisclub on mainio faniryhmä kannustamaan ja kirittämään meitä voittoihin ja yhä parempiin suorituksiin.

Jokisella on hyvä kokemus NHL:n fanikulttuurista pitkältä peliuraltaan. Euroopassa ja erityisesti Ruotsissa palloilukulttuuri on edellä suomalaista toimintatapaa. Naapurissa eri lajeissa katsomot ovat täynnä.

– Järjestämme avoimia harjoituksia jatkossakin ja rakennamme yhteyttä katsojiin. Kiekkopeli on myös sosiaalinen tapahtuma.

Omalta osaltaan Jokinen sanoo, että on valmis juttelemaan ihmisten kanssa jäähallilla ja kaupungillakin kohdattaessa.

Hän soisi Jukurien olevan mikkeliläisten ja eteläsavolaisten yhteinen asia.

– Päävalmentaja ei saa olla keskiössä. Pelaajat on isoimmat tekijät ja tähdet. Työjako on selvä.

Joukkue lähti ennen juhannusta loman viettoon ja omatoimiselle jaksolle. Viime Oy:n fysiikka- ja taitopalveluja on jokaisen pelaajan oikeus käyttää kesätauollakin. Joka päivälle on omat tavoitteet, mitä tulisi tehdä. Se on omaa aikaa. Ei kytätä. Kaikki tietävät, mitä arki elokuussa on. On oltava kunnossa ja jokaisen on ansaittava paikkansa. Kovat tavoitteet ovat tiedossa.

Mitä Olli tekee kesäkaudella?

– Suuntaan aluksi Helsinkiin perheen pariin. Nyt on oltava aikaa perheelle, kun olivat pelaajauralla jokaisessa muutossa mukana.

– Lähdemme puolison ja kolmen tyttären kanssa Kreikkaan lomalle. Perheen ja kavereiden kanssa vietetään aikaa.

Jokinen sanoo viihtyvänsä Mikkelissä, joka on kiva ja mutkaton kaupunki. Toki kahden kaupungin välillä on joskus haastavaa elää.

Omista haaveistaan hän ei halua puhua.

– Jukureiden kanssa sopimusta on vuosi jäljellä plus optio. Päivä kerrallaan mennään. Eletään täysillä tässä hetkessä.