Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Elvis-fanit kokoontuvat viikonloppuna Mikkelissä – Valtakunnallinen Elvis-kesätapahtuma järjestetään tänä vuonna Original Sokos Hotel Vaakunassa

Jos Elvis Presleyn musiikki tai ”rockin kuninkaan” uran ja elämän vaiheet kiinnostavat, kannattaa poiketa tulevana viikonloppuna Original Sokos Hotel Vaakunassa. Siellä järjestään kaksipäiväinen valtakunnallinen Elvis-kesätapahtuma, joka kerää vuosittain yhteen parisensataa Elvis-fania.

Tapahtuman takana on Kotkassa toimiva, noin 400 jäsenen Elvis Presley Finland – King Elvis Association -yhdistys eli KEA.

Kerhon tarkoituksena on vaalia Elviksen muistoa, tehdä tunnetuksi hänen musiikkiaan ja tuoda samanhenkisiä ihmisiä yhteen.

Yhdistys toteuttaa vuosittain Elvis-aiheisia tapahtumia eri puolilla Suomea.

Mikkelissä viikonloppuna vietettävää kesätapahtumaa yhdistys on järjestänyt vuodesta 1985, tänä kesänä ensimmäistä kertaa Mikkelissä.

Tapahtumassa on monipuolisesti erilaista Elvis-aiheista ohjelmaa.

Lauantain päivätapahtuma sisältää tuotemyyntiä, huutokaupan ja tietokilpailun. Iltaisin luvassa on live-esiintymisiä.

Tapahtuman kävijät pääsevät näyttämään myös omia laulutaitojaan perjantai-iltana ravintola Jälkipelissä järjestettävässä Elvis-karaokessa.

Tapahtuma sopii myös heille, jotka eivät Elvistä suoraneisesti fanita.

Mikkelin tapahtuman yhteyshenkilönä toimii tietenkin kaupungin oma Elvis, lähes 20 vuotta Elvis Presleyn kappaleita keikoillaan tulkinnut Ismo Hyvönen.

– On todella mukava juttu, että saimme tapahtuman tänne Mikkeliin. Vihjasin kaupungista hienona tapahtumapaikkana yhdistyksen presidentille Tomi Raussille jo parisen vuotta sitten. Nyt tapahtuma oikeasti toteutuu täällä, iloitsee Hyvönen.

Hyvönen uskaltaa antaa tapahtumalle jo varovaisen kävijätavoitteen. Jos tapahtumassa vierailee 250 kävijää viikonlopun aikana, on hän tyytyväinen.

– Toiveena tietysti olisi, että mikkeliläiset ja kesäasukkaat tulisivat tapahtumaan isoin joukoin.

– Tapahtuma sopii myös heille, jotka eivät suoranaisesti Elvistä fanita. Riittää, että pitää hänen musiikistaan edes hivenen.

Lauantain kello 12 alkava päivätapahtuma on kaikille kävijöille avoin ja maksuton.

Bar’n’Night Vaakunassa järjestettäviin iltatapahtumiin lippu maksaa yhdeksän euroa. KEAn jäsenet pääsevät sisään seitsemän euron hinnalla.

Tapahtumakävijöiden ei tarvitse olla kuivin suin tai tyhjin mahoin, sillä Vaakunan ravintolassa on tarjolla muun muassa Elvis-burgereita ja Elviksen mukaan nimettyjä juomia.

Hyvösen yhtye Ismo & Men In Back esiintyy tapahtumassa pariinkin otteeseen. Hyvösen kanssa yhtyeessä soittavat Jyrki Tulppo, Veikko Jukarainen, Mika Mattila ja Joona Vitikainen.

Viikonlopun muusta livemusiikista vastaavat The Voice of Finland -kisastakin vuosien takaa tuttu Roni Leppä yhtyeineen sekä Elvis-DJ.

Paloja Elviksen elämästä pääsee näkemään myös taidekeskus Galleriarissa, jossa on esillä KEAn rakentama Elvis Presley – Mies ja myytti -näyttelykokonaisuus.

Esillä on muun muassa valokuvaaja ja kiertuemanageri Ed Bonjan valokuvia keikoilta ja nimikirjoituksilla varustettuja levynkansia.

Näyttelyn avajaistapahtumaa vietetään 10. heinäkuuta kello 14. Hyvönen vastaa myös näyttelyn avajaisten musiikista.

Elvis-kesätapahtuma Mikkelissä 8.–9.7.

Elvis Presley – Mies ja myytti -näyttelykokonaisuus on esillä Galleriarissa heinäkuun ajan. Näyttelyn avajaisia vietetään sunnuntaina 10.7. kello 14.