Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yhdessä nuorten harrastajien parhaaksi – Mikkelin Nuorisogolfin ainutlaatuinen toiminta toi laatuseuran arvostuksen

Suomen Golfliiton seurakehittäjä Hannu Paatelo luonnehtii mikkeliläisten Golf Porrassalmen (GP) ja Mikkelin Golfin (MG) kaksi vuosikymmentä sitten käynnistämää Mikkelin Nuorisogolfin yhteistyötä ainutlaatuiseksi kahden seuran toiminnaksi koko maassa.

– Yhteistyötä seurojen välillä toki tehdään muuallakin, muttei lainkaan näin tiiviisti kuin Mikkelissä. Täällä on ennakkoluulottomasti yhdistetty koko junioritoiminta.

– Uskon yhdessä tekemisen tuovan uusia harrastajia lajin pariin kummallekin seuralle.

Paatelo kävi äskettäin luovuttamassa laatuseura sertifikaatit ja arvioi Mikkelin Nuorisogolfin toimintaa erityisen laadukkaaksi.

– Laatuseuraksi yltäminen edellyttää kahta ympärivuotisesti ja suunnitelmallisesti toimivaa ryhmää, joilla on dokumentoitua jatkuvuutta.

Jatkossa seurakehittäjä Paatelo kannustaa Mikkelin Nuorisogolfia tavoittelemaan tähtiseuraksi.

– Kun dokumentointi on aloitettu jo laatuseuraprosessissa, hyppäys ei ole kovin suuri. Muutamia asioita pitää toiminnassa varmasti terävöittää.

Paatelo luonnehti juniorigolfin tekemistä Suomessa erittäin hyväksi.

Täällä on ennakkoluulottomasti yhdistetty koko junioritoiminta.

Golfseuroissa ymmärretään, että junioritoiminta on tärkeää ja panostusta tulevaan.

Mikkelin Nuorisogolfilla on parinkymmenen vuoden kokemukset takanaan. Golfaktiiviset Anssi Kaipainen, Kimmo Kelman ja Jussi Hyvärinen alkoivat kehittää seurojen yhteistä junioritoimintaa talvella 2002–2003. Yhteinen junioritoiminta käynnistyi pelikaudella 2003.

Mikkelin Nuorisogolfin toimintaa suunnittelevat ja koordinoivat seurojen juniorivastaavat Anna-Liisa Immonen (MG) ja Heikki Kasila (GP). Valmennuksen päävastuu on Savon Golftiimin Jarno Hovilalla.

Startti- ja Tsempparit-ryhmien ohjauksesta vastaavat seurojen junioriohjaajat.

– Kaikkien ryhmien valmennussuunnitelmat laaditaan yhdessä vastuuvalmentaja Hovilan ja ohjaajien kesken, Immonen ja Kasila korostavat.

Toiminnan tavoitteena on heidän mukaansa innostaa mahdollisimman moni juniorigolfin pariin ja saamaan golfista elinikäinen harrastus. Kaikessa toiminnassa korostuu, että golf on mukavaa, tasa-arvoista ja kannustavaa toimintaa hyvässä kaverihengessä.

Tavoitteet asetetaan junioreiden ehdoilla ja kukin pyrkii kohti omia tavoitteitaan.

– Kannustamme ja tuemme nuoria golffareita kokeilemaan ja kokemaan juniorikiertueiden hauskoja pelitapahtumia ja pelimatkoja yhdessä muiden nuorten kanssa.

– Halusimme tehdä näkyväksi tämän aktiivisen kehittämisen ja hyvän työn. Laatumerkki tarjoaa meille mahdollisuuden oman toiminnan arviointiin ja sen edelleen kehittämiseen.

Innostuneita ja tyytyväisiä Nuorisogolfin jäseniä ovat Huuko Piispa, 13, ja Nina Linnala, 14.

Huuko on harrastanut golfia jo kahdeksan vuotta ja Nina kolme vuotta. Kumpikin kiinnostui golfin harrastamisesta oman isän harrastuksen myötä.

Hyvät ja kannustavat harjoitukset, onnistumiset kisoissa ja yhteiset pelimatkat ovat Huukon ja Ninan mielestä erityisen mieluisia golfin parissa.

Mikkelin Nuorisogolfin ympärivuotisen toiminnan piirissä on 40 juniorigolffaria.

Kummallakin mikkeliläisseuralla Mikkeli Golfilla ja Golf Porrassalmella on 110 juniori- ja nuorisogolffaria.

Suomessa golfin harrastajia on 157 000, joista poikia on 13 000 ja tyttöjä 4 000 Golfseuroja on 132 ja golfkenttiä 180