Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kesäkadulla pääsee kokeilemaan vartalomaalausta – Merike Pesonen ja Jaana Savikkomaa vetävät 1. heinäkuuta torilla maksutonta taidepajaa, jossa maalataan paperin sijasta iholle

Mikkeliläisille tarjoutuu heinäkuun ensimmäinen päivä mahdollisuus päästä kokeilemaan ilmaiseksi vartalomaalausta, kun Mikkelin torilla järjestään Unelmat iholle -niminen maalaustapahtuma.

Tapahtuman takana ovat mikkeliläinen taiteilija Merike Pesonen sekä parturi-kampaaja Jaana Savikkomaa.

Kesäkatu-tapahtuman yhteydessä järjestettävän maalauspajan ideana on, että kaikki halukkaat voivat mennä kokeilemaan maalaamista iholle täysin maksutta ja ammattilaisen opastuksella.

Vuodesta 2002 saakka vartalotaidetta tehnyt Pesonen antaa vinkkejä maalaamiseen ja Savikkomaa hiusten muotoiluun.

Tapahtuman teemana ovat metsä, ruoka ja vesi.

– Osallistujat voivat poimia näistä aiheista itselleen mieluisat. Mukaan saa ottaa myös rekvisiittaa, kuten esimerkiksi kukkia, oksia tai vaikkapa ranskanperunoita, Pesonen nauraa.

– Vain mielikuvitus on rajana. Mitä överimpi maalaus, sen parempi, vinkkaa Savikkomaa.

Pesonen tuo paikalle maaleja, sapluunoita ja muita työvälineitä.

Mitä överimpi maalaus, sen parempi.

– Eli osallistujan tarvitsee vain tulla paikalle kaverinsa tai perheenjäsenensä kanssa. Tapahtuma soveltuu kaikenikäisille, ja uskon, että erityisesti lapset ovat tästä innoissaan, hän sanoo.

Maalata voi esimerkiksi käsiä, kasvoja ja jalkoja.

– Mutta mikään ei estä maalaamasta koko kehoa. Päälle voi vetäistä bikinit tai uimahousut, Pesonen ja Savikkomaa vinkkaavat.

Idea tapahtumaan tuli jo useampi vuosi sitten, mutta sen toteutus on viivästynyt koronan takia.

– Nyt on täydellinen paikka järjestää tällainen positiivinen matalan kynnyksen tapahtuma, jonka tarkoituksena on tuoda iloa mikkeliläisten kesään.

Tapahtumaan tulee ilmoittautua ennakkoon sähköpostitse osoitteeseen unelmatiholle@gmail.com. Ilmoittautumisaika päättyy 28. kesäkuuta.

Pesonen vaaraa tapahtumaan maaleja ja työvälineitä ilmoittautujamäärän mukaan.

– Ilmoittautuminen varmistaa sen, että pääset varmasti mukaan maalaamaan ja työvälineet riittävät. Jos ilmoittautuminen unohtuu, niin kannattaa kuitenkin rohkeasti tulla paikalle kyselemään tilannetta, Pesonen ohjeistaa.

Tapahtuma on osa Mikkelin kulttuurin unelmavuoden ohjelmaa.

Unelmat iholle -maalauspajaan voi osallistua kello 17 ja 20 välillä eli koko Kesäkatu-tapahtuman ajan. Tapahtumapaikkana on Mikkelin torin esiintymislavan vierusta.

Kesäkatu-tapahtumasarjan tavoitteena on virkistää Mikkelin katukuvaa perjantai-iltaisin ja tarjota keskustassa ohjelmaa koko perheelle.

Kesäkadulla on 1. heinäkuuta Pesosen ja Savikkomaan lisäksi mukana trubaduuri Jari Valjakka, Mikkelin Tanssihullut, runoilija Leena Maaranen, hyvinvointikeskus HeWennan väki, Jukurien tanssiryhmä Blue Diamonds sekä Mikkelin Mobilistit ry museoautoineen.

Osa torikauppiaista on tapahtuman ajan paikalla. Tapahtuman tuottajana toimii Mikko Romo.

Kesäkatu Mikkelin torilla 1. heinäkuuta kello 17–20.

Ilmoittautumiset Unelmat iholle -maalaustapahtumaan sähköpostilla osoitteeseen unelmatiholle@gmail.com.