Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikkelin Juhannuksena tapahtuu – Kenkäverossa ja Mikkelipuistossa vietetään juhlia, satamassa jälleen suurmarkkinat

Mikkelin Kenkäverossa vietetään juhannusta seurakunnan järjestämän Juhannusjuhlan, luonnonvärejä hyödyntävän taidenäyttelyn sekä lampaiden kanssa.

Kenkäveron juhannusjuhla järjestetään juhannusaattona 25. kesäkuuta kello 15–18. Juhlasta vastaa Mikkelin tuomiokirkkoseurakunta.

Ohjelmassa on esimerkiksi lasten toimintarata, pomppulinna sekä kansanlaulukirkko. Tapahtuma järjestetään Kenkäveron pihapiirissä.

Kokkoa ei Kenkäveron juhannuksessa nähdä. Juhannuskokkoa poltettiin viimeksi vuonna 2017. Tämän jälkeen kokko on jouduttu perumaan koronan tai maastopalovaroitusten vuoksi.

– Kokosta on nyt luovuttu kokonaan. Sen tekeminen on työlästä ja yleensä sitä ei saa edes polttaa, kertoo Anne Ossi, Kenkäveron toiminnanjohtaja.

Kokko kuitenkin syttyy Mikkelipuiston kaupunkijuhannuksessa kivenheiton päässä Kenkäverosta kello 22. Kokon lisäksi kaupunkijuhannukseen kuuluu esimerkiksi livemusiikkia.

Mikkelin satamassa juhannusta vietetään Kansainvälisten suurmarkkinoiden merkeissä.

Kenkävero on paikka, johon voi hetkeksi paeta arjen murheita.

Kesä on lähtenyt Kenkäverossa käyntiin rivakasti.

– Kanat ja lampaat eli meidän julkkikset ovat jo saapuneet paikalle, naurahtaa Ossi.

Eläimet ovat usein kesän vetonaula ja ovat näytillä myös juhannuksena.

Lisäksi vierailijat pääsevät läpi kesän ihastelemaan Värjäys luonnonväreillä -näyttelyä.

Näyttelyssä pääsee tutustumaan erilaisiin värjäystekniikoihin, joissa hyödynnetään esimerkiksi kasveja, sieniä tai jopa tammenterhoja.

Näyttelyssä on esillä myös käsitöitä ja taideteoksia, joita on värjätty luonnonväreillä.

Kenkäverossa on kesän aikana myös paljon muita tapahtumia.

7.–8. heinäkuuta järjestetään Kenkäveron käsityömarkkinat. Markkinat on suosittu tapahtuma, joka vetää vuosittain puoleensa noin 4000–5000 kävijää ja arviolta 60 myyjää.

– Periaatteena on matalan kynnyksen markkinat, jossa isot ja pienet käsityöläiset pääsevät myymään tuotteitaan, Ossi toteaa.

Erilaiset käsityökurssit tarjoavat kiinnostavaa tekemistä kesän aikana. Kursseilla voi esimerkiksi opetella tekemään makrametöitä, värjäämään luonnonväreillä sekä punomaan koreja rottingista.

Ossi kuitenkin painottaa, että Kenkäveron toiminnalle keskeistä on myös vapaa kiertely alueella.

– Haluamme, että ihmiset pystyvät katselemaan ympärilleen rauhassa. Kenkävero on paikka, johon voi hetkeksi paeta arjen murheita, Ossi kertoo.

Kenkäveron myymälä ja ravintola palvelevat juhannuksena joka päivä.Juhannusaattona Kenkävero on avoinna kello 10–18.Juhannuspäivänä la 25.6.2022 klo 10–16 ja sunnuntaina kello 10–18.Rantapaviljongin kesäkahvila avoinna juhannuspäivänä ja sunnuntaina kello 10–16. Juhannusaattona kesäkahvila on suljettu. Juhannustapahtumiin on vapaa pääsy.