Happy Jazz huipentaa LC Otavan juhlavuoden – Otavan Opistolla pidettävän puistokonsertin pääesiintyjä on rock-klassikoita omintakeisesti tulkitseva Steven `n Seagulls

Lions Club Otava juhlii tänä vuonna 40-vuotista olemassaoloaan. Vireä nelikymppinen viettää merkkivuotta suurimmaksi osaksi perustyön, hyväntekeväisyyden merkeissä.

– Me olemme vapaaehtoinen hyväntekeväisyysjärjestö. Autamme pääosin täällä Otavassa nuoria, ikäihmisiä ja vammaisia. Nykypäivänä tuntuu, että apua tarvitaan aina vain enemmän, sanoo varapresidentti Veijo Suhonen.

LC Otava auttaa ja palvelee otavalaista yhteisöä monin tavoin. Se käy ilmeiseksi, kun Suhosta pyytää kertomaan että mitäs te oikein täällä teette.

– Viime aikoina olemme lahjoittaneet rahaa Ukrainaan ja täällä pakolaisille hygieniatarvikkeita.

– Keväällä jaoimme Otavan koululaisille perinteisiä stipendejä. Koululaisille olemme myös lahjoittaneet ekaluokkalaisten pyöräilykypärät jo parinkymmenen vuoden ajan.

– Päiväkotiin hankimme lasten keittiön. Aikaisemmin sinne on lahjoitettu liikuntavälineitä, kuten myös koululle.

– Viime talvena tarjosimme paikallisille ikäihmisille kaksi kertaa kuukaudessa maksuttoman aterian seurakuntatalolla, listaa Suhonen.

Eikä tässä ole läheskään kaikki.

Vapaallekin LC Otavan väki vaihtaa välillä.

– Harrastustoimintahan tämä on. Viime vuosien aikana on uusia jäseniäkin tullut mukavasti, Suhonen sanoo.

LC Otavassa on 25 jäsentä. Naisille Otavassa on oma klubinsa LC Otavan Helmi.

Otava Happy Jazziin tulemalla voi tehdä hyvää.

– Yhdessäolo on toinen tärkeä juttu tässä. Pelaamme lentopalloa ja pidämme talvisin pilkkikisoja. Rukalla on käyty vuosittain hiihtämässä ja äskettäin vierailtiin Valamossa, Suhonen listaa.

Osa toimintaa on myös vuosittainen kyläläisten talvitapahtuma, jota on tekemässä myös naisklubi.

LC Otavan päätapahtuman, Otava Happy Jazzin 36:s konsertti svengaillaan Otavan Opiston puistossa 30. heinäkuuta perinteisin menoin.

Kello 15 alkavan konsertin avaa Tuusulanjärvi Big Band solistinaan Tuula Krzywacki.

The Golden 60´s - In the Spirit of Nancy & Ella vie 1960-luvun New Yorkiin, jazzin ikivihreiden sävellysten maailmaan.

Setissä kuullaan Nancy Wilsonin ja Ella Fitzgeraldin tunnetuiksi tekemiä kappaleita.

St. Michel Sound Machine tarjoilee monipuolista, tanssittavaa groove-musiikkia.

Yhtyeen muodostavat Katja Kiukas (laulu), Pasi Tiihonen (kitara), Jyrki Tulppo (basso, taustalaulu), Juha Lyytikäinen (koskettimet), Henri Tiusanen (koskettimet, taustalaulu), Tapo Lehtoranta (saksofoni, huilu) sekä Petteri Manner (rummut).

Pääesiintyjä aloittaa kello 17:30.

Steve ’n’ Seagullsin energisen ja taidokkaan musiikin rungon muodostavat akustisilla soittimilla esitetyt rock-klassikot.

Konsertin tuotto käytetään lyhentämättömänä hyväntekeväisyyteen pääasiassa Mikkelin alueella.

Happy Jazzin projektipäällikkö Timo Prusila on tyytyväinen ohjelmaan.

– Olemme pyrkineet siihen, että tarjolla olisi musiikkia mahdollisimman moneen makuun, myös sellaisille nuoremmille kuuntelijoille, jotka eivät välttämättä ole aikaisemmin Happy Jazzissa käyneet, hän sanoo.

Ohjelmiston kokoaminen alkaa yleensä välittömästi edellisen tapahtuman päätyttyä.

– Liikkeellä on oltava varhain, jotta saamme haluamiamme esiintyjiä meille sopivaan hintaan. Osa tuotosta jää aina festivaalibudjettiin ja sen mukaan mennään, Prusila sanoo.

Prusila kokoaa festivaaliohjelman työryhmänsä kanssa, mutta toteutuksessa on mukana koko Otavan yhteisö.

– Omat voimamme eivät millään riittäisi kaikkeen. Käytännön järjestelyissä on mukana yhteisöjä, seuroja ja yksityishenkilöitä. He ovat meille todella tärkeitä, kiittelee Prusila.

Lippu Otava Happy Jazziin maksaa tapahtumapäivänä portilta ostettuna 30 euroa. 25.7. mennessä netistä lippunsa ostava saa sen 25 eurolla. Alle 16-vuotiaat pääsevät tapahtuma-alueelle veloituksetta.

Prusila korostaa tapahtuman ainutlaatuista luonnetta.

– Tämä ei ole niinkään konsertti, vaan piknik-tapahtuma. Tänne tulemalla voi sitä paitsi tehdä hyvää. Se on hyvä syy valita nimenomaan Otava Happy Jazz.

Otava Happy Jazzissa on tarjolla myös syötävää ja juotavaa. Alkoholipitoisia juomia saa anniskelualueelta.

www.otavahappyjazz.fi

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka