Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rock-musiikki ja vanhat ajoneuvot valtaavat Mikkelin – Uusi rockfestivaali Kerran Mikkelissä -22 sekä perinteinen Oldtimer Run järjestetään samana viikonloppuna

Viikonloppuna 8–9.7. Mikkelissä järjestetään kaksi tapahtumaa, joissa yhdistyvät rock-henkisyys ja autot: ensimmäistä kertaa järjestettävä Kerran Mikkelissä -22 sekä jo perinteeksi muodostunut Oldtimer Run.

Oldtimer Run on harrasteautoilijoiden tapahtuma, joka järjestetään 9.7. Visulahdessa. Tapahtuma järjestetään jo 31. kertaa.

Ajoneuvot ovat nähtävillä Visulahdessa kello 9–16. Tapahtumassa on päivällä autojen kokoontumisen lisäksi myös livemusiikkia, erilaisten tavaroiden ostoon ja myyntiin tarkoitettu rompetori sekä pomppulinna perheen pienimmille. Lisäksi tapahtuman paras ajoneuvo palkitaan.

– Tapahtuman toimikunta valitsee viisi parasta ajoneuvoa ja lisäksi yleisö saa äänestää suosikkiaan, kertoo Mikkelin Mobilistit ry:n Risto Teittinen.

Mikkelin mobilistien lisäksi tapahtumaa ovat järjestämässä St Michel Cruisers sekä Saimaa Vans ry.

Oldtimer Run on ollut kaksi vuotta tauolla koronaviruspandemian vuoksi ja viimeksi tapahtuma järjestettiin vuonna 2019.

Teittisen mukaan tapahtuman järjestäminen tauon jälkeen on ollut haastavaa, mutta järjestelyt ovat sujuneet hyvin.

Tapahtumaan osallistuu vuosittain noin 600 ajoneuvoa. Autojen lisäksi tapahtumaan osallistuu esimerkiksi mopoja ja traktoreita.

Tapahtumaan kuuluu myös ajoneuvojen cruising, joka lähtee Visulahdesta kello 19 ja kiertelee ympäri Mikkelin keskustaa.

Mukana on älyttömän hyvää paikallisosaamista.

Samana viikonloppuna järjestetään myös itsenäinen rockfestivaali Kerran Mikkelissä -22.

Festivaali järjestetään Mikkelin satamassa ja sen pääesiintyjinä ovat Black Devils ja Hurriganes-kitaristi Janne Louhivuori sekä Lähiöbotox.

Portit tapahtumaan aukeavat molempina päivinä kello 15 ja viimeiset esiintyjät lopettavat soittamisen kello 23.30.

Yleisömäärä on rajattu festivaaleilla puoleen maksimista molempina päivinä kävijäystävällisyyden ja turvallisuuden vuoksi. Alueelle otetaan sisään noin tuhat ihmistä.

– Järjestelyissä on huomioitu kaikki osallistujat sekä koronapandemia, kertoo tapahtuman promoottori Jari Kuusisto.

Tapahtuma on K-18 ja suunnattu niin vanhoille kuin nuorille rock-musiikin ystäville.

Kuusisto kehottaa myös niitä, jotka eivät aiemmin ole rock-festivaaleille osallistuneet saapumaan paikalle ennakkoluulottomasti. Koko festivaalialue on anniskelualuetta.

Tapahtumassa on sähköinen päälava sekä pieni akustinen lava. Festivaaleilla on varattu myös enemmän mahdollisuuksia rentoutumiseen ja seurusteluun.

– Festivaaleilla ei ole erillistä vip-aitiota. Tavallaan kaikki tapahtumassa ovat vip-asiakkaita, Kuusisto naurahtaa.

Festivaalien virallisena etko-ja jatkopaikkana toimii ravintola Dom. Tapahtumassa on korostettu paikallista toimintaa. Festivaaleilla tarjoillaan ravintola Vaihan ruokia ja Saimaa Brewing Companyn panimotuotteita.

Myös esimerkiksi vartiointipalvelu sekä tapahtumassa käytetty sähkö on paikallista.

– Yritykset ovat lähteneet hyvin mukaan festivaaleille. Mukana on älyttömän hyvää paikallisosaamista, Kuusisto toteaa.

Tapahtumat yhdistyvät hetkellisesti lauantai-iltana, kun vanhojen ajoneuvojen kiertue päättyy satamaan puoli kahdeksan maissa.

Rockfestivaaleilla on myös nähtävillä otavalaisen Kari Mannisen omistama vuoden 1954 Cadillac, joka kuului aikanaan Hurriganesin basistille Cisse Häkkiselle.

Oldtimer run -tapahtuman liput maksavat 6 euroa ja osto tapahtuu ainoastaan käteismaksuna. Alle 12-vuotiaat sekä ajoneuvojen kuskit pääsevät tapahtumaan ilmaiseksi.

www.facebook.com/OldTimerRun

Kerran Mikkelissä -22 tapahtuman liput maksavat ennakkoon 42 euroa/päivä sekä 78 euroa/2 päivää. Portilta liput maksavat 45 euroa/päivä.

www.kerrannii.fi