Mikkelin torin turvallisuutta selvitetään ilkivallan ja kaahaustapauksen takia – kameravalvontaa lisätään mutta kulkuesteiden rakentaminen on ongelmallista

Mikkelin torin turvallisuuskysymyksiä tarkastellaan uudelleen lähiviikkoina.

Taustalla ovat viime torstaina sattunut takaa-ajotilanne torilla sekä kevään aikana jatkuvasti lisääntynyt, toriyrittäjiin kohdistunut ilkivalta.

Monen torikauppiaan ja kahvilanpitäjän kalustoa ja varusteita on rikottu. Muun muassa kahvilatuoleja on heitelty sinne tänne. Kahvila- sekä varastotiloihin on myös yritetty murtautua useaan otteeseen.

– Teemme säännöllisin väliajoin päivityksiä viranomaisten kanssa. Käymme läpi myös torialueen turvallisuuden varmistamisen. Seuraava tapaaminen on tässä kuussa, kertoo Mikkelin kaupungin palvelujohtaja Linda Asikainen.

Ensimmäisenä toimenpiteenä on jo päätetty lisätä torin kameravalvontaa. Kameroista ensimmäiset on tarkoitus asentaa jo juhannusviikolla ja lisää tulee syksyllä.

– Valvontakameroiden kokonaisuus on suunniteltu niin, että se kattaa torialueen valvonnan mahdollisimman hyvin, täsmentää Asikainen.

Valvontakameroista on saatu hyviä kokemuksia Kirkkopuistossa. Siellä tapahtuvaa häiriökäyttäytymistä, huumekauppaa myöten, on saatu jonkin verran hillittyä sen jälkeen kun puistoon muutama vuosi sitten asennettiin kameravalvonta.

Tarkasteluun joutuu myös se, voitaisiinko torille ja kävelykadulle ajamista jollakin tavalla rajoittaa.

Viime torstaina poliisi ajoi takaa kuljettajaa, joka kääntyi henkilöautolla Raatihuoneenkadulta torille ajaen läpi torin ja kääntyen vielä kävelykadulle ennen kuin poliisi sai hänet kiinni.

Edesvastuuton kaahailu olisi vilkkaana toripäivänä saattanut aiheuttaa vakavampiakin seurauksia, mutta kaikeksi onneksi tori ja kävelykatu olivat sateisen sään takia hiljaiset.

Voisiko torin sisäänmenoteille siis asentaa pylväitä tai muita rakenteita, jotka estäisivät autolla ajamisen?

– Torin turvallisuutta ja erilaisia skenaarioita on pohdittu muun muassa erilaisten vierailujen ja massatapahtumien yhteydessä.

– Poliisin kanssa on kuitenkin yhteisesti todettu, että järjestelyt ovat liian massiivisia. Kulun torialueelle on kuitenkin oltava mahdollisimman nopea esimerkiksi pelastustehtävissä tai huoltoajoissa, sanoo Asikainen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka