Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yrittäjät innostuivat hyvinvoinnista – Etelä-Savon Yrittäjien ja Tanhuvaaran Urheiluopiston hankkeessa kysyntä ja tarjonta kohtaavat

Löytöretki hyvinvointiin ja kasvun polulle -hanke on saanut otollisen vataanoton eteläsavolaisten yrittäjien keskuudessa.

Etelä-Savon Yrittäjien ja Tanhuvaaran Urheiluopiston ainutlaatuisen yhteistyöhankkeen käynnistämisen taustana on yrittäjäjärjestön jäsenkyselyn karu tulos, jossa yrittäjät ilmaisivat ison huolensa omasta jaksamisestaan.

Hanke pyrkii parantamaan yrittäjien kokonaisvaltaista hyvinvointia.

– Toiminnan ytimessä ovat yrittäjän voimaantuminen, mielen hyvinvointi, aktiivinen arkiliikunta, uni, palautuminen ja ravitsemuksen edistäminen, korostavat Etelä-Savon Yrittäjien aluejohtaja Heidi Loukiainen ja projektipäällikkö Perttu Noponen yhdessä Tanhuvaaran Urheiluopiston projektipäällikkö Sami Piisilän kanssa.

Yrittäjien löytöretki hyvinvoinnin polulle on 8–10 kuukautta kestävä prosessi. Sen alussa kartoitetaan yrittäjien voimavarojen sekä kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin resurssit.

Lähtötilanteen tunnistamisen jälkeen yrittäjälle suunnitellaan yksilöllinen hyvinvoinnin polku.

Kampaamoalalla 35 vuotta yksinyrittäjänä ahkeroinut Anne-Mari Koljander tarttui Löytöretki hyvinvointi hankkeeseen yrittäjien uutiskirjeen luettuaan.

Mukaan lähteville yrittäjille hankkeen palvelut ovat maksuttomia.

– Liikunta, hyvinvointi ja työssä jaksaminen ovat tärkeitä asioita kokeneelle yrittäjälle.

Koljander on innoissaan mahdollisuudesta kohentaa omaa kuntotasoaan.

– Meille on luvassa kuntotestit, joissa selviää missä asiassa on parantamisen varaa. Vinkit terveellisestä ravinnosta otan myös innolla vastaan, hän sanoo.

Koljander odottaa myös mielenkiintoisia tapaamisia ja verkostoitumista muiden yrittäjien kanssa. Hän harrastaa pilatesta, kävelyä koiran kanssa, patikointia luonnossa ja kesäisin polkupyöräilyä.

Pienille ja keskisuurille yrityksille verkkosivuja suunnittelevan ja kehittävän Janne Parrin ei tarvinnut pitkään harkita hankkeeseen osallistumista.

– Tuntui mielekkäältä lähteä edistämään hyvinvoinnin eri osa-alueita samanhenkisten eri alojen yrittäjien kanssa. Yksinyrittäjälle tämä on erityisen hieno mahdollisuus.

Juoksua Parri on harrastanut jo pitkään. Nyt hän haluaa mieli avoimena kokeilla uusia kuntoilulajeja ja terveellisiä ruokatottumuksia.

Parri hyppäsi yrittäjäksi kolme vuotta sitten markkinointipäällikön tehtävistä. Ratkaisua ei tarvinnut katua. Nyt asiakkaita on ympäri Suomen.

Löytöretki hyvinvointiin -hankkeen projektipäällikkönä toimiva liikuntatieteen maisteri Perttu Noponen lupaa tarjota yrittäjille tukea, jonka avulla heillä on hyvä vireystila toimia yrittäjänä ja voimavaroja tehdä arjessa sellaista, minkä kukin kokee arvokkaana.

– Haluamme paneutua niihin juurisyihin, joiden kuntoon laittamalla toiminta paranee. Tärkeää on myös yrittäjien verkostoitumisen tukeminen sekä hyvän ja reilun yhteistyön tekeminen Etelä-Savon Yrittäjien ja Tanhuvaaran Urheiluopiston välillä.

– Ilmoittautumisia tulee koko ajan tasaisesti lisää ja edelleen mahtuu mukaan. Yrittäjät ovat aktiivisesti hyvinvoinnin polullaan, Noponen iloitsee.

Hankkeessa on mukana kaikkiaan 73 yrittäjää. Nuorimmat ovat 18-30 -vuotiaita ja iäkkäimmät yli 70-vuotiaita. Maakunnan eri kunnat ovat kiitettävästi edustettuina.

Hankkeen rahoittajana toimivat Etelä-Savon Ely-keskus ja Euroopan sosiaalirahasto.

Mukaan lähteville yrittäjille hankkeen palvelut ovat maksuttomia.