Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Olli Jokisen isoveli Ville otti ohjat Jukurien U20-joukkueessa – Uusi luotsi vaatii pelaajilta nopeutta, suoraviivaisuutta ja taistelutahtoa

Kokenut jääkiekkovalmentaja Ville Jokinen (45) aloitti toukokuun alussa Jukurien U20/A-nuorten vastuuvalmentajana.

Jokinen vastaanotti kehityspäällikkö Mikko Hakkaraisen kanssa neuvotellun pestin innokkaalla ja hyvillä mielin.

– Jukurien tahtotila ja tulevaisuuden suunnitelmat saivat aikaan sen, että halusin ehdottomasti mukaan, hän vakuuttaa.

Pelaajat ovat Jokisen valmennustyön ydin.

– Haluan olla viemässä pelaajia ja organisaatiota seuraavalle tasolle. Kun joukkue kehittyy, jalostuu valmentajakin.

Jokiselle tärkeää on myös tiivis yhteistyö sekä Jukurien liigajoukkuetta luotsaavan pikkuveli Olli Jokisen kuin U18-joukkueen valmentajan Jaakko Heikkilän kanssa.

– Harjoittelun samankaltaisuuden kautta kasvatetaan ja jalostetaan pelaajia junioripolulta eteenpäin.

– Yhdenmukainen arkityö ja harjoittelu luovat vankan perustan sille, etteivät askeleet nuorten joukkueesta ammattilaisten liigatasolle ole liian isoja.

Nuorten liiga käynnistyy syyskuun alussa.

Mitä uutta Jokinen on sitten tuomassa Jukurien varttuneempien nuorten ikäluokkien valmennukseen?

– Pelaamista on trimmattava aiempaa nopeammaksi, suoraviivaisemmaksi ja kamppailukykyisemmäksi, hän tiivistää.

Jokinen luonnehtii itseään pelaajalähtöiseksi, rehelliseksi ja vaativaksi valmentajaksi. Hänellä on takanaan 12 vuoden kehityshakuinen työura Kuopion KalPan eri ikäluokkien kanssa.

– Valmentajatutkinnot on käyty kaikilta olennaisilta portailta ja kouliintuminen jatkuu edelleen.

Kehittyminen ihmisenä ja valmentajana on Jokiselle tärkeällä sijalla. Hän haluaa työskennellä vastakin ammattivalmentajana, muttei yksilöi tulevia askeliaan.

Jukurien U20-joukkue on Jokisen arvion mukaan hyvin liikkuva, taitava ja tavoitehakuinen tiimi. Hän pääsi osallistumaan pelaajavalintoihin yhdessä Mikko Hakkaraisen kanssa.

Nuorista pelaajista 12 on Jukurien junioripolulla varttunutta ja 11 uusia. Ikäkausimaajoukkueissa pelanneita on neljä. Heistä Joona Saarelainen on Jukurien oma kasvatti.

Harjoitteluvahvuudessa on 25 kenttäpelaajaa ja kolme maalivahtia, joista kaikkien Jokinen uskoo tavoittelevan jääkiekkoammattilaisen uraa.

Leevi Kukkasmäki, 20, on pukeutunut Jukuripaitaan jo kolmivuotiaasta alkaen. Nyt hän on U20-joukkueen kokeneimpia pelaajia.

– Tavoitteena on olla tulevalla kaudella isossa roolissa esimerkillisenä pelaajana ja kehittyä jääkiekon ammattilaiseksi.

Uudistuneella valmennustiimillä on hänen mielestään erinomainen meininki.

– On turvallinen valmistautua uuteen kauteen. Luonnollisesti tavoittelemme paikkaa ylemmässä loppusarjassa ja kaiken kaikkiaan menestyksellistä kautta.

Ville Jokisen valmennustiimissä ahkeroivat valmentaja Aki-Petteri Pöyry ja liigajoukkueen maalivahtivalmentajana toimiva Mika Tarvainen.

Fysiikkavalmennuksesta vastaa yhteistyökumppani Viima Hockey Oy:n Jaakko Forssell sekä taito- ja luisteluvalmentajat Ville Immonen ja Iiro Mäntylä. Huoltajina toimivat Marko Liikanen ja Mikko Saalasti sekä joukkueenjohtajana Kaisa Neuvonen.

Jukurit U20 harjoittelee tiiviisti yhdessä juhannusviikolle saakka. Jokaiselle pelaajalle on tehty myös yksilöllinen harjoitusohjelma. Sydänkesällä on omatoiminen jakso.

Yhteisiin harjoituksiin joukkue palaa 25.7. Nuorten liiga käynnistyy syyskuun alussa.

Uudistuneessa sarjajärjestelmässä pelataan 24 joukkueen runkosarja, jonka jälkeen jatketaan 12 joukkueen ylemmässä ja alemmassa jatkosarjassa.