Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kun kauniit taideteokset eivät enää yksin riitä – Galleriarissa järjestetään jatkossa entistä enemmän konsertteja ja muita tapahtumia

Taidekeskus Galleriarin kesäkuu on monipuolinen yhdistelmä eri taiteenaloja.

Tarjolla on nähtävää ja koettavaa niin käsitöiden, kuvataiteen kuin musiikin ystäville. Eli vähän jokaiselle jotakin, kuten galleristit Ari ja Anna-Katri Hänninen itse kuvaavat.

Galleriarin toimintaa ollaan tavoitteellisesti viemässä elämyksellisempään suuntaan.

Se tarkoittaa sitä, että tulevaisuudessa Galleriarissa tullaan taidenäyttelyiden ohella järjestämään entistä enemmän konsertteja ja muita kulttuuritapahtumia.

– Teimme vuosi sitten päätöksen, että musiikki tulee näkymään toiminnassa tulevaisuudessa systemaattisesti. Ja miksei voisi olla jotain muutakin kuin musiikkitapahtumia, esimerkiksi teatteria, Ari Hänninen visioi.

Tavoitteena on kaikessa yksinkertaisuudessaan saada mikkeliläiset liikkeelle.

– Koronavuodet, etenkin talvikuukaudet, ovat olleet ankaria gallerian toiminnalle. Kaikki panokset käytetään nyt kesään.

– Konsertit tuovat ihan uudenlaista syvyyttä tähän tekemiseen, sellaista rentoa meininkiä, Hänniset sanovat.

He painottavat, että perinteistä kuvataidetta ei kuitenkaan unohdeta, sillä se tuo leivän pöytään.

– Mutta tosiasia on, että pelkästään kauniit taideteokset eivät enää riitä samaan porukkaa liikkeelle. Meidän on pakko keksiä koko ajan uutta.

Konsertit ovat Hännisten mukaan tulleet osaksi toimintaa pysyvästi.

Uutta elämyksellisempää linjaa kokeiltiin viime kesänä hyvällä menestyksellä, kun muusikko Ismo Alanko veti heinäkuisena kesäiltana Galleriarin pihapiirin täyteen väkeä. Liput myytiin loppuun nopeasti.

– Se oli kesän kohokohta, ihan todella hieno keikka, Hänniset kehuvat.

Ja miksei voisi olla jotain muutakin kuin musiikkia, esimerkiksi teatteria.

Galleriarin tämän kesän ensimmäinen konsertti kuullaan tänään keskiviikkona 1. kesäkuuta.

Lavalle astelevat laulaja-lauluntekijä Julye Blom ja kitaristi Markus Lakanen.

Blom on helsinkiläinen soulahtavaa ja tummaa poppia luova artisti, jonka musiikissa kaikuu 60- ja 70-lukujen rock’n’soul.

Kymmenen euron hintaiset liput voi ostaa Galleriarin verkkokaupasta tai paikan päältä.

Tänään vietetään myös kesäkuun taidenäyttelyiden avajaisia.

Gallerian kaikki kolme katutason näyttelyhuonetta täyttyvät Helsingistä Puumalaan kaksi vuotta sitten muuttaneen taiteilijapariskunnan, keramiikkataiteilija Olga Blokhin ja lasitaiteilija Jaakko Blokhin teoksista.

Olga perusti oman Bloch Ceramics -keramiikkastudion Puumalaan vuonna 2020. Hän valmistaa esineensä käsin alusta loppuun asti dreijaamalla ja valamalla.

Olga haluaa tuoda esineisiin mukaan ripauksen lähiluontoa. Hän käyttää koristeluun myös paikallista hiekkaa, saunankiukaasta tulevaa puutuhkaa ja luonnonsavea.

Jaakko Blokhin lautaset ovat vaativalla filigraanitekniikalla toteutettuja uniikkeja taide-esineitä.

Galleriarin näyttelyyn häneltä tulee lasitaiteen lisäksi esille suuri määrä akvarellitöitä.

Galleriarin Vinttigalleriassa on puolestaan esillä Helsingissä asuvan ja työskentelevän kuvataiteilija Minna Räsänen taidenäyttely Heijastuksia.

Näyttely on koottu vuosina 2017–2022 syntyneistä teoksista.

– Olen valokuvannut jo useiden vuosien ajan vedenpinnan heijastuksia ja maalamalla olen tutkinut niiden yksityiskohtia. Eri aiheita, mitä milloinkin, on heijastunut veteen. Niistä on syntynyt jo useampi yksityisnäyttely, kirjoittaa Räsänen näyttelynsä esittelytekstissä.

Kesäkuun taidenäyttelyiden avajaisia vietetään kello 17–18. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Kello 18 jälkeen Galleriari on varattu Julye Blomin konserttilipun ostaneille vieraille.

Galleriarin kesän toinen konsertti kuullaan kesäkuun 11. päivä. Silloin luvassa on Heikki Ruokankaan ja Killick Hindsin akustinen kitarakonsertti.

Ruokangas on oululainen jazz- ja avantgarde-kitaristi sekä säveltäjä. Musiikki on saanut vaikutteita jazzista, kansanmusiikista, avantgarde- sekä nykymusiikista.

Hinds on kotoisin Georgiasta Yhdysvalloista.

Keikka alkaa kello 18, ja liput ovat myynnissä Galleriarin verkkokaupassa.

Konsertteja on galleristien mukaan tulossa lisää myöhemminkin kesällä, mutta esiintyjiä ja päivämääriä ei ole vielä lyöty lukkoon.

– Sen voin tässä vaiheessa jo paljastaa, että heinäkuussa täällä kuullaan ainakin Elvis-musiikkia, Ari vihjaa.

Lapsillekin Galleriarissa on kesän aikana tarjolla ohjelmaa.

Kesäkuun 28. päivä gallerian pihapiirissä järjestetään osana Hulivilikarnevaalien ohjemaan vuotuinen koko perheen taidepaja.

– Tämä tapahtuma on ollut joka vuosi ihan todella suosittu. Viime vuonnakin taidepajaan osallistui pitkälti toistasataa lasta, iloitsee Anna-Katri, joka ohjaa neljän tunnin mittaista taidepajaa yhdessä mikkeliläistaiteilija Mari Saravon kanssa.

Julye Blom Duo taidekeskus Galleriarissa 1.6. kello 18. Liput 10 euroa.

Heikki Ruokankaan ja Killick Hindsin akustinen kitarakonsertti Galleriarissa 11.6. kello 18.

Olga ja Jaakko Blokhin sekä Minna Räsänen taidenäyttelyt ovat esillä Galleriarissa 1.6.–30.6.