Tarja Forsblom kutsuu taiteen ystävät kotiinsa – Haukivuoren Pitkäahossa sijaitsevan kotigallerian ovet avautuvat jälleen kesän kunniaksi

Valo tulvii sisään ikkunoista piirtäen kirkkaita valojuovia vanhan koulurakennuksen puulattiaan.Kauttaaltaan taideteoksilla vuoratut seinät ympäröivät tyylikkäästi sisustettua suurta olohuonetta, joka on toiminut menneisyydessä luokkahuoneena.

Punainen vanha kyläkoulu Haukivuoren Pitkäahossa on Tarja Forsblomin ja hänen miehensä koti.

Kesäviikonloppuisin sisälle pääsevät kurkistamaan myös taiteesta kiinnostuneet vierailijat.

Forsblom on pyörittänyt Olohuone Galleria -nimistä taidegalleriaa kotinsa yhteydessä kesästä 2018. Esillä on ollut niin paikallisten kuin muualla Suomessa asuvien taiteilijoiden teoksia.

Kesän taiteilijat ovat olleet vaihtuvia, lukuun ottamatta helsinkiläistä Elena Gabbasovaa, jonka taidetta Olohuone galleriassa on ollut nähtävillä alusta alkaen.

Tämä kesä on Forsblomin viides kotigalleristina.

Hän avaa kotinsa ovet näyttelyvieraille tulevana lauantaina. Siitä alkaen taidegalleria on avoinna viikonloppuisin aina elokuun loppuun saakka. Muina aikoina galleria on avoinna sopimuksen mukaan.

– Aukiolopäivät ovat kyllä olleet lähes poikkeuksetta vauhdikkaita. Ja mikäs siinä, minä olen aina tykännyt seurustella ihmisten kanssa, Forsblom nauraa.

Forsblom kertoo nauttivansa myös siitä, että hän saa ihastella omassa kodissaan monenlaista taidetta.

Taide on ollut aina lähellä sydäntä, mutta hän itse pitäytyy vain sen katselemisessa.

En osaa maalata, mutta pidän kauniiden asioiden katsomisesta.

– En osaa maalata, mutta sen sijaan pidän kauniiden asioiden katsomisesta. Se riittää minulle, hän hymyilee.

Kesäkuun ajaksi esille tulee teoksia kahdelta tekijältä, Vaasassa asuvalta ja työskentelevältä kuvataiteilija Sinikka Lähdemäeltä sekä ylöjärveläiseltä moottorisahataiteilija Juha Käkelältä.

Sekä abstraktia että esittävää taidetta tekevä Lähdemäki on maalannut kymmenisen vuotta, joista viimeiset kuusi aktiivisesti.

Hän kertoo pitävänsä uusien tekniikoiden kokeilemisesta

Näyttelyn teosten sävymaailmassa toistuu rauhallinen harmonia, mutta välillä Lähdemäki on innostunut leikittelemään myös kirkkailla väreillä.

Lähdemäki jätti työnsä kosmetologina pari vuotta sitten ja siirtyi kokopäiväiseksi taiteilijaksi. Mikkelissä hän pitää näyttelyä ensimmäistä kertaa.

Juha Käkelä innostui moottorisahalla veistämisestä yli 20 vuotta sitten.

Tänä päivänä mies kuuluu alansa huippuihin. Tästä todisteena on useampi moottorisahaveiston Suomen mestaruus.

Olohuone Gallerian näyttelyhuoneessa ja puutarhassa miehen teoksia on esillä kesäkuun ajan. Mahdollisesti näyttely jatkuu gallerian pihamaalla vielä seuraavallekin kuulle.

Heinäkuun näyttelyvuorossa on helsinkiläinen ekonomi, taidehistorioitsija ja kirjailija Pia Maria Montonen. Hän on tullut tutuksi myös Glorian antiikkilehden päätoimittajana.

Montonen tuo esille maalaamiansa ikoneita, joista jokainen on tehty kärsivällisesti ja tarkasti pienintäkin siveltimenvetoa myöten. Näyttely on nimeltään Ikkuna tulevaisuuteen.

Montonen on opiskellut ikonimaalausta viimeisen kymmenen vuoden ajan Helsingin ortodoksisen seurakunnan ja Valamon opiston kursseilla.

Olohuone Galleriassa on myynnissä myös Montosen kirjoittamia kirjoja.

Elokuussa esillä on vielä kahden kuvataiteilijan näyttelyt. Töitään loppukesästä esille vievät mikkeliläinen Hannele Siipilehto ja helsinkiläinen Juhani Vierimaa.

Vierimaalla on kakkoskoti Haukivuorella. Siellä syntyy myös iso osa hänen taiteestaan.

Siipilehdon ja Vierimaan värikkäisiin näyttelyihin on hyvä päättää Olohuone Gallerian kesä.

Kävijät pääsevät tutustumaan taiteeseen maksutta.

Gallerian yhteydessä toimii myös herttainen kesäkahvila, jossa on tarjolla Forsblomin itse leipomia herkkuja.

– Kesän näyttelykokonaisuudesta tuli ikään kuin vahingossa näin monipuolinen, naurahtaa Forsblom.

– Uskon, että näyttelykalenterista löytyy jokaiselle jotakin katseltavaa. Tervetuloa meille maalle nauttimaan taiteesta ja kahvilan antimista! hän toivottaa.

Olohuone Galleria (Pitkäahonmutka 33) on avoinna 4.6.–28.8. perjantaista sunnuntaihin kello 12–18 tai sopimuksen mukaan. Näyttelyihin ei pääsymaksua. Lisätietoja näyttelyistä voi kysyä puhelimitse Tarja Forsblomilta numerosta 0401827150.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka