Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolumni | Kaupungintalolle tarvitaan nyt työrauhaa, toisten kunnioittamista ja pelisääntöjen noudattamista – Mikkelin suunta ei muutu jos päätöksenteko ei parane

Viime aikoina Mikkelin kunnallispolitiikan kentältä on alkanut kuulua muutakin kuin kannanottoja, aloitteita, äänestyksiä ja valtuustopuheita.

Huomattavan moni luottamushenkilö on alkanut puhua sellaisia, että mitäpä jos vallan huoneissa ja käytävillä vähän rauhoituttaisiin.

Rauhoituttaisiin siinä mielessä, että otettaisiin asiat asioina, kunnioitettaisiin niitäkin jotka ovat eri mieltä ja ennen kaikkea alettaisiin keskittyä siihen että saadaan päätöksiä aikaan.

Se on viisasta puhetta. Koska juuri päättämään me mikkeliläiset olemme luottamushenkilömme äänestäneet.

Mikkeli on nyt sellaisessa jamassa, että päättäjien pitää keskittyä oleelliseen. Vaikka se onkin sellaista kuokkimista, ettei siitä kiitosta saa ja kauhea parku nousee.

Mutta mitäs läksitte. Meillä äänestäjillä on oikeus vaatia vastinetta äänillemme.

Siispä, arvoisat päättäjät: muistelkaapa nyt oikein hartaasti sitä hetkeä loppuvuodesta 2021, kun poseerasitte lehtikuvaajille kaupungintalolla hymyssä suin.

Ja vakuutitte, että nyt sitä ollaan yksituumaisia ja puhalletaan täysin palkein siihen yhteiseen hiileen. Ja tehdään patut ja vaikka vielä tatutkin keväällä niin että heilahtaa, kunhan nyt saadaan nuo aluevaalit pois kuljeksimasta.

Sen tekemisen aika on nyt. Miten on teillä mennyt omasta mielestänne?

Tämä nyt menee vähän saman toistamiseksi, mutta ei mahda mitään kun kaupungintaloltakin tuppaa kuulumaan aina sitä samaa.

Mutta sanottakoon vielä kerran, etteivät Mikkelin päätöksenteon karikot ja kannot ole kiinni yhdestäkään ihmisestä, valtuustoryhmästä tai puolueesta.

Eivät ne ole kiinni myöskään virkamiesten kelvottomuudesta. Heidät on pistetty ihan mahdottomaan asemaan säästöjen valmistelussa kun mikään ei kelpaa silloin kun pitäisi lyödä nuija pöytään valtuustosalissa.

Ongelmat johtuvat siitä, että Mikkelin päättäjät ovat kuin joukko muusikoita, jotka osaavat kyllä miten tai kuten soittaa, mutta samaa kappaletta tai edes tahtia ei löydy millään.

Jos jonkin firman johtoryhmä tuhertaisi samalla tehokkuudella, se olisi pistetty nyytti olalla maantielle jo ajat sitten.

Kyse ei ole taidoista vaan kyvystä tehdä yhteistyötä. Määrätietoisesti, rauhassa ja muita kunnioittaen. Ja sillä asenteella, että päämääränä on Mikkelin etu, ei minkään muun.

Kirjoittaja on Mikkelin Kaupunkilehden päätoimittaja.