Urpolaan tulee lisää beach volley-kenttiä jos niille löytyy tilaa – Eteläisen aluekoulun työmaan alle jäi seitsemästä rantalentopallokentästä viisi

Mikkeliläiset beach volleyn eli rantalentopallon harrastajat lähtevät kesäkauteen vähän myrtyneillä mielillä sen takia, että lajin harrastusmahdollisuudet Urpolassa ovat tällä hetkellä huonontuneet radikaalisti.

Eteläisen aluekoulun mittava rakennustyömaa ulottuu tontin etelälaidalla lähes Urpolanlampeen saakka.

Sen takia alueen seitsemästä beach volley -kentästä on tällä hetkellä käytössä vain kaksi, muut ovat jääneet työmaa-alueen alle.

Ne siis kokivat suureksi osaksi saman kohtalon kuin Urpolan skeittiparkki, joka niin ikään sai väistyä rakentajien tieltä.

Mikkeliläinen beach volleyn harrastaja Jorma Moisio otti yhteyttä Mikkelin Kaupunkilehteen ja harmitteli tilannetta.

– Aikanaan uutisoitiin, että koulun rakentamisesta tehtyyn sopimukseen kuuluu, että skeittiparkki sekä osa beach volley -kentistä siirretään rakentajan toimesta ensin muualle ja tämä kuuluu sopimukseen.

Koulun ja lammen rannan väliin on tarkoitus rakentaa talvikunnossapidettävä kevyen liikenteen väylä.

– Sitten uutisoitiin, että skeittiparkki puretaan, mutta uuden paikasta ja rakentamisesta ei ole mitään tietoa. Beach volley -kentistä ei ole mainittu mitään, pahoittelee Moisio.

Moisio muistuttaa, että harrastajaväelle olisi tärkeää saada kenttiä mahdollisimman paljon lähekkäin.

– On toiminnallisesti aivan eri asia, että kenttiä on paljon yhdellä alueella kuin että niitä ripoteltaisiin yksittäin sinne tänne.

Beach volley -väelle on kuitenkin luvassa helpotusta tilanteeseen. Ainakin jollakin aikataululla.

Mikkelin kaupunki käynnistelee parhaillaan kartoitusta siitä, minne Urpolassa saataisiin sijoittumaan jopa neljä beach volley -kenttää.

– Eteläisen aluekoulun urakoitsija on sitoutunut rakentamaan korvaavia kenttiä jo koulun rakentamisen aikana, jos niille vain löydetään paikat Urpolasta. Asiaa selvitetään vielä alkukesän aikana, kertoo Mikkelin kaupungin suunnitteluinsinööri Antero Cederström.

Selvitys liittyy laajempaan suunnitelmaan, jossa käydään läpi koko eteläisen aluekoulun tontti.

– Se käsittää koko koulun ympäristön suunnittelun. Siihen sisältyvät Rinnekadun linja-autopysäkkien laajentaminen, asuintonttien ja koulutontin väliin rakennettava puistoväylä. Viheralueitakin sinne pitäisi saada mahtumaan, joten tekemistä riittää, Cederström.

Beach-volley -kentät yritetään siis mahduttaa nykyisten läheisyyteen. Mihin tarkemmin, sitä ei vielä tiedetä.

– Kesäkuun alussa tehdään ensimmäinen katselmus alueella. Siinä yhteydessä katsellaan kenttienkin paikkoja, Cederström sanoo.

Eteläisen aluekoulun rakentuminen Urpolaan vaikuttaa myös Urpolanlammen 2,5 kilometrin lenkin reittiin jonkin verran, koska koulun ja lammen rannan väliin on tarkoitus rakentaa talvikunnossapidettävä kevyen liikenteen väylä.

– Puistoväylä, jota pitkin lenkki nyt kulkee, linjataan siltä osin uudestaan, Cederström sanoo.

Eteläisen aluekoulun pääurakoitsija on NCC Suomi. Koulun on tarkoitus olla valmis vuoden 2023 lopulla.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka