Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kulttuuritalo Tempossa tapahtuu taas – konserttikesän avaa Portion Boys helatorstaina

Koronavuodet kokoontumisrajoituksineen kavensivat rajusti tapahtuma-alan tarjontaa. Näin kävi myös mikkeliläiselle kulttuuritalo Tempolle.

– Käytännössä me olemme olleet suljettuina kahden vuoden ajan. Salia on vuokrattu jonkin verran, samoin saunaa ja muita kokoustiloja, kertoo Tempon omistaja, yrittäjä Aki Hänninen.

Nyt ovat Temponkin ovet avautumassa jo useammin. Kesän keikkakauden avaa helatorstaina suosittu huumoridance-yhtye Portion Boys ja kesemmällä Tempossa nähdään muun muassa usean bändin metalli-ilta pääesiintyjänään Iron Maidenissa vaikuttanut Blaze Bailey.

– Kyllä me täällä ollaan ja toimitaan. Emme me ole mihinkään hävinneet, nauraa Hänninen, jolle Tempon livetoiminnan kehittäminen jatkossa on läheinen asia.

– Pyritään siihen, että täällä olisi esiintyjä vaikkapa kerran kuukaudessa, että siitä kehittyisi jonkinlainen jatkumo. Niin, että ehkä vähän vähemmän, mutta laadukkaampaa, linjaa yrittäjä.

Hänninen toivoo, että ihmiset löytäisivät jälleen tiensä live-keikoille.

– Ja ennen kaikkea sitä, että ihmiset ostaisivat liput ennakkoon. Yrittäjälle se on luottamuksen osoitus ja antaa lisäksi paremmat eväät ennakoida esimerkiksi henkilökunnan tarvetta itse tapahtumailtaan, Hänninen tuumii.

Meidän valttimme on se, että esiintymislava on samassa tilassa kuin sali.

Mikkelissä on pitkään kaipailtu vähän varttuneemmille musiikin ystäville suunnattuja livekeikkoja, jotka alkavat niin sanotusti ihmisten ajoissa, niin että showtime on suurin piirtein iltayhdeksän kieppeillä.

– Tästä olen ehdottomasti valmis ottamaan kopin, jos vain kysyntää on. Yrittäjällekin on helpompaa, jos keikkailtojen aikataulu ei veny aamuyön puolelle, Hänninen sanoo.

Tempon varaustilannetta Hänninen luonnehtii touko-kesäkuulla jopa ”yllättävän hyväksi”. Tempoa varataan yksityistilaisuuksiinkin paljon.

– Salia on varattu useiksi viikonlopuiksi kokonaan. Meidän valttimme on se, että esiintymislava on samassa tilassa kuin sali, johon voimme tehdä kattauksen. Se sopii monelle, joka haluaa pitää esimerkiksi henkilökuntatilaisuuden johon sisältyy ateriointia ja viihdettä, kertoo Hänninen.

Koronavuodet ovat saaneet aikaan sen, että nykyään Tempo toimii puhtaasti tilauspohjalta.

– Se on kaikin puolin järkevämpää. Lounas ei palaa meidän tarjontaamme. Olemme sitä varten aivan väärässä paikassa, kun tässä on parkkipaikkoja rajoitetusti.

– Yksi iso vaikuttava tekijä on myös ravintola-alan työntekijäpula. Osaavaa työvoimaa on todella vaikea saada, yrittäjä myöntää.

Kesäkuussa Tempossa kuullaan myös brasilialaisia 1960-luvun tunnelmia otsikolla Ipaneman tyttö, kun laulaja Tuula Krzywacki esittää klassikoita kitaristimiehensä Petrin säestyksellä.

Heinäkuun 9. päivänä on luvassa metalli-ilta, jossa Blaze Bayleyn lisäksi esiintyvät ainakin Absolva sekä Midnight Bullet.

– Mukaan saattaa tulla myös yksi bändi lisää, mutta se on vielä vahvistamatta, sanoo Hänninen.

28.7. Tempossa kuullaan jazzia Otavan Opiston klassisen jazzin yhtyesoittokurssin opiskelijoiden voimin.

Syyskauden avaa monen odottama Remu & Hurriganes. Kyseessä on Suomen rock-kuninkaan Remu Aaltosen kokoonpano, jossa Aaltonen lisäksi soittavat Juho Pitkänen (kitara, laulu), Hannu Sormunen (basso, laulu) sekä Kari Välimäki (rummut, laulu).

– Tämä on se virallinen Hurriganes, painottaa Hänninen.

Syyskuussa Tempossa esiintyy myös mikkeliläinen Baltix muutaman muun paikallisen bändin kanssa.