Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vekkuliteatteri johdattaa ihmemaahan – Vanhalla Sotkulla on tällä viikolla tarjolla lastenteatteria. Ihmemaa Oz -musiikkiesitys tulee ensi- iltaan lauantaina

Dorothy ja Toto leikkivät keskenään kotipihallaanKansasissa, kun yhtäkkiä pyörremyrsky johtaa heidät ja heidän kotitalonsa ihmeelliseen ja jännittävään maahan, ja seikkailu alkaa.

Mikkelin kansalaisopiston lasten ja nuorten teatteriryhmä Vekkuliteatterin tämän vuoden produktio on esittämistä vaille valmis.

Tällä kertaa Vekkuliteatteri tarjoilee katsojille musiikkinäytelmän, joka perustuu tunnettuun lastensatuun nimeltä Ihmemaa Oz.

Vekkuliteatterin kevätesitys saa ensi-iltansa Vanhalla Sotkulla tulevana lauantaina 21. toukokuuta kello 15.

Kaikkiaan esityksestä järjestetään vain kolme avointa näytöstä. Niistä toinen nähdään ensi-iltapäivänä kello 17 ja kolmas sunnuntaina kello 14.

Lavalle astelee 13 esiintyjää. He ovat iältään 10–17-vuotiaita. Moni heistä esiintyy yleisölle nyt ihka ensimmäistä kertaa.

Näytelmän on ohjannut teatteri- ja sirkustaiteilija, Vekkuliteatteriryhmän ohjaaja Matilda Lindström.

Lindström kertoo, että Vekkuliteatterin esitys ei ole suora kopio sadusta, vaan enneminkin väritetty versio siitä.

Ryhmäläiset saivat vaikuttaa esityksen aiheeseen.

Myös ryhmäläiset antoivat oman panoksensa käsikirjoitukseen.

– Olemme käyttäneet taiteellista vapautta ja hioneet tarinasta ja sen hahmoista omannäköisiämme. Toki käytimme alkuperäistä Ihmemaa Oz -kirjaa inspiraation lähteenä jokaisessa kohtauksessa ja tarinan etenemisessä, Lindström paljastaa.

Esityksen aihe päätettiin jo viime vuoden lokakuussa, ja siihen saivat ryhmäläisetkin vaikuttaa.

– Ryhmäläiset saivat äänestää suosikkisatuaan kolmesta eri vaihtoehdosta. Tämä aihe valikoitui sen vuoksi, että se tarjoaa ryhmälle ihan uudenlaisia haasteita. Ihmemaa Oz ei nimittäin ole mikään helppo tarina työstettäväksi näytelmän muotoon, Lindström kertoo.

Musiikkinäytelmään kuuluu tietenkin paljon musiikkia. Siitä vastaa mikkeliläinen muusikko Elisa de Boer.

– Osa musiikista tulee nauhalta, mutta meillä on esityksessä myös kolme ryhmäläisten itse esittämää laulua. Olemme poimineet nämä laulut Ihmemaa Oz -elokuvasta, mutta sävellyksiä on hieman muutettu. Laulujen suomennokset olemme tehneet itse.

Tanssiakin esityksessä nähdään. Koreografioista on vastannut tanssikoulu Carmencitan rehtori Carmen Rodergas.

– Ryhmäläiset ovat oppineet todella hienosti kaikki tanssit. He ovat keskittyneet täysillä koreografioiden harjoitteluun. Lopputulos on mahtava, Lindström kehuu.

Mikä on mielestäsi näytelmän opetus?

– Ihanaa tässä tarinassa on se, miten tarinan päähahmot hakevat rohkeutta, viisautta ja rakkautta velholta, mutta oikeastaan he löytävät nämä asiat itsestään jo matkalla.

–Mielestäni tarina opettaa, että ne kaikki hyvät asiat, joita toivoisimme itsessämme olevan, ovatkin jo valmiina meissä. Ne pitää vain kaivaa ulos oikeana hetkenä, Lindström miettii.

Vekkuliteatteri on Mikkelin kansalaisopiston taiteen perusopetuksen ryhmä, jossa syvennytään erityisesti musiikkiteatteriin.

Vekkuliteatteri ry on perustettu 1984, ja se on Suomen vanhin yhtäjaksoisesti toiminut lastenteatteri. Ryhmän on perustanut näyttelijä-ohjaaja Tarja Pyhähuhta.

Vekkuliteatteri on toiminut Mikkelin maalaiskunnan teatteriryhmänä vuosina 1985–2000 ja vuodesta 2001 Mikkelin kaupungin kansalaisopiston ryhmänä.

Liput esitykseen voi ostaa ovelta tuntia ennen esityksen alkua. Käteismaksu. Esityksiin voi ilmoittautua ennakkoon laittamalla sähköpostia osoitteeseen www.kulttuurikeskusvekkula@gmail.com. Liput 13 euroa. Eläkeläiset pääsevät katsomaan esitystä kymmennellä eurolla ja lapset seitsemällä eurolla.

Vekkuliteatterin Ihmemaa Oz -musiikkiesitys Vanhalla Sotkulla Jääkärinkadulla 21.5. kello 15 ja 17 sekä 22.5. kello 14.