Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Akselissa avattiin vaippa-automaatti – Helsinkiläisen isän keksintö helpottaa lapsiperheiden kauppareissuja.

Kauppakeskus Akselin lastenhoitohuoneessa on avattu uusi palveluautomaatti, joka tuo pelastuksen monen pikkulapsiperheen kauppareissuihin.

Vaippamaatista kiireiset vanhemmat voivat ostaa vaippoja, kosteusliinoja ja pientä välipalaa perheen pienimmille.

Vaippamaatti toimii kuten muutkin automaatit. Ensin valitaan näytöltä haluttu tuote, syötetään korttipäätteeseen maksukortti ja otetaan tuote käyttöön automaatista.

Vaippamaatin on kehittänyt helsinkiläinen yrittäjä ja isä Kristian Immonen.

– Ajatus lähti meidän perheemme omista kokemuksista. Olemme liikkuva perhe, joka tykkää seikkailla eri paikoissa. Monesti mukaan varatut vaipat ehtivät loppua tai niitä unohtui ottaa mukaan.

–Teimme ennen yrityksen perustamista tutkimusta, jonka tuloksista selvisi, että ongelma on varsin yleinen. Näimme, että tämä on sellainen ongelma, jonka voimme ratkaista.

Ensimmäinen vaippamaatti otettiin käyttöön kauppakeskus Triplassa Helsingissä vuonna 2019.

Sittemmin vaippa-automaatteja on avautunut monissa muissakin Helsingin kauppakeskuksissa ja lisäksi muun muassa Espoossa, Tampereella, Jyväskylässä ja Kouvolassa.

Automaatin tuotot ohjataan lyhentämättömänä Mannerheimin Lastensuojeluliiton lasten ja nuorten työlle.

Immonen puolestaan perii pientä korvausta laitteesta kauppakeskukselta, jotta saa ylläpidon ja itse automaatin valmistamiskulut maksettua.

Yksi vaippa maksaa euron ja paketti kosteusliinoja neljä euroa.