Mikkelin yliopistokorttelin ravintola aukeaa taas – opiskelijat ovat odottaneet lounasruokaa koko talven

Avatkaa lounasravintola! Nopeasti! Meillä on nälkä!

Mikkelin yliopistokeskuksen Lönnrotinkadun korttelin opiskelijat heittivät miltei hätähuudon, kun heiltä kysyttiin, olisiko lounasravintolalla kysyntää.

Yliopistokeskus on ollut vuodenvaiheesta saakka ilman lounaspalveluja. Nyt puute korjautuu, sillä lounasravintolan uusi yrittäjä Anu Koskinen avaa asiakaspaikat toukokuun puolivälissä.

Kuppilan avaaminen on usean tekijän tulos, joka onnistui, kun yliopistokeskus, Mikkelin kiinteistökehitysyhtiö Naistinki Oy ja ravintola-alan ammattilainen saivat kuvionsa osumaan yhteen.

Aalto-yliopiston koordinaattori Marika Saarikoski on tyytyväinen.

– Opiskelijat ovat nuoria, ja kolmannes on vaihto-opiskelijoita, jotka ovat poissa kotoa ja vielä olleet koronapandemian vuoksi pitkään etäopetuksessa. Edes ruokailumahdollisuutta ei ole ollut.

Lounasravintola sekä tarjoaa ruokaa että kokoaa opiskelijat antamalla arjen turvaa.

Lähialueella ei ole ollut opiskelijoille Kela-tuettua opiskelijaruokailua.

– Lounasravintola sekä tarjoaa ruokaa että kokoaa opiskelijat antamalla arjen turvaa ja yhteisöllisyyttä, sanoo Saarikoski.

Lönnrotinkadulla kiinteistöt omistaa julkistaustainen Kiinteistöosakeyhtiö Mikkelin Tietotaitokortteli. Korttelissa on useita toimijoita yliopistosta kansalaisopistoon, valokuvakeskukseen ja sote-järjestöön.

Kiinteistöpalveluista vastaa Naistinki Oy, joka teki lounastiloista yhteistyösopimuksen Anu Koskisen kanssa.

Naistingin isännöitsijä Mika Issakainen sanoo, että kiinteistöyhtiölle kyse ei ole bisneksestä, vaan ennen kaikkea tavoitteesta saada yliopistokeskukselle toimiva palvelukokonaisuus, luoda alueesta opiskelijoille aito yliopistokampus ja vahvistaa opiskelijakaupungin palveluja.

Tällä hetkellä yliopistokeskuksessa on noin sata Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun International Business -kandidaattiohjelman opiskelijaa. Syksyä kohden opiskelijamäärä kaksinkertaistuu.

Anu Koskisella on alansa kokemusta suurkeittiöstä VIP-tarjoiluun. Opiskelijaruokailu on kuitenkin uutta.

– Odotan innolla avajaisia ja opiskelijoiden kohtaamista. Katsotaan, mikä maistuu opiskelijalle. Ruoka kyllä täyttää ravitsemus- ja terveellisyysvaatimukset kasvisvaihtoehtoineen.

Opiskelijat ovat toivoneet tuttua kotiruokaa, jopa kalapuikkoja, ja kotileipää. Noutoruokakin on toiveissa.

Koskinen on ristinyt ravintolan oman edellisen yrityksensä mukaan. Maanantaina 16. toukokuuta avautuva Lounasravintola Herkku on auki kello 7.30-14.30. Asiakaspaikkoja on 60 ja ulkona terassi.

Herkku on lounaspaikka myös korttelin työntekijöille ja ulkopuoliselle asiakaskunnalle.

– Tällä puolella kaupunkia ei lounasravintoloita ole, mutta muuten alan kilpailu Mikkelissä on kova. Luotan tulevaisuuteen. Hyvin tehty kotiruoka ja salaattipöytä ovat kilpailuvaltteja ja mun juttuni, tuumii Koskinen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka