Täyden palvelun elintarviketukussa tehdään töitä kolmessa vuorossa 24 tuntia vuorokaudessa – Palvelutukku Itä-Suomi täyttää 35 vuotta

Mikkeliläinen Palvelutukku Itä-Suomi Oy täyttää 35 vuotta. Yhtiö on yksityinen, koko Itä-Suomen alueella toimiva elintarviketukku.

Mikkelin lisäksi palvelutukulla on toimipiste Kuopiossa. Yhtiön asiakkaita ovat suurkeittiöt, lounasravintolat, kioskit, kahvilat ja leipomot.

– Äitini perusti yrityksen vuonna 1987 ja itsellenikin tulee yrityksen palveluksessa 20 vuotta täyteen, toimitusjohtaja Tarja Kankkunen taustoittaa.

– Toimimme kolmessa vuorossa, 24 tuntia vuorokaudessa. Elintarvikkeiden toimitussykli on lyhyt ja useimmat yöllä saapuneet tavarat lähtevät heti aamulla asiakkaille, logistiikkapäällikkö Jani Kaartinen kertoo.

Yrityksellä on palveluksessa 15 vakinaista työntekijää. Omaa kuljetuskalustoa ei ole, vaan tuotteiden kuljetukseen asiakkaille käytetään paikallisten kuljetusliikkeiden kalustoa, jota tarvitaan 4–6 jakeluauton verran päivittäin.

– Aloitushetkellä olimme puhdas vihannestukku, mutta nykyään olemme täyden palvelun elintarviketukku, Kankkunen kertoo.

Yrityksen tuotevalikoimassa on tällä hetkellä noin 8 000 tuotetta, esimerkiksi vehnäjauhoja valikoimassa on lähes 30 eri laatua.

Palvelutukun nykyiset tilat ovat valmistuneet vuonna 2011 ja uusin laajennus valmistui vuonna 2017.

Jatkossakin laajennustarpeita mahdollisesti on ja keskustelua on kaupungin kanssa käyty hyvässä hengessä.

Viime vuonna yrityksen liikevaihto oli 6,9 miljoonaa euroa ja terminaalista lähti asiakkaille 1,65 miljoonaa kiloa tavaraa. Yrityksellä on noin 100–200 asiakastoimitusta päivässä.

Elintarvikkeiden jalostusvaatimukset ovat Kankkusen mukaan ajan saatossa kasvaneet. Ammattikeittiöiden keittiöhenkilökunnan vähentyessä käytetään yhä enemmän puolivalmisteita.

Esimerkiksi multaperunaa ei ole toimitettu ammattikeittiöihin enää 15 vuoteen. Myös pakasteiden kysyntä on kasvussa.

Jo toistakymmentä vuotta Etelä-Savossa on ollut erilaisia hankkeita lähiruoan ja lähikalan käyttämisestä.

– Tällaiset aloitteet ovat kannatettavia, mutta julkisen keittiön vaateet säännöllisiin toimituksiin asettavat aikamoisen haasteen lähikalan tuotannolle.

– Kalan jalostusprosessi on myös kallis ja usein käyttöön tähtäävät hankkeet kaatuvat lopputuotteen hintaan. Vaikka olisi lähiruokaa, se ei saisi maksaa kovin paljoa enempää, Kankkunen kertoo.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka