Sakari Muotka palasi kehittämään kasvattajaseuraansa – Juniori-Jukurien uudella valmennuspäälliköllä on isot odotukset

Jukurien junioripolulla varttunut Sakari Muotka palasi Mikkeliin ja aloitti Jukuri-Juniorit ry:n valmennuspäällikkönä huhtikuun alussa.

Hän on ehtinyt poikkeuksellisen paljon sen jälkeen kun siirtyi Jukureista 16-vuotiaana JyP:n B-junioreihin Jyväskylään.

Jääkiekkoa hän pelasi myös JyP:n ja KalPan A-junioreissa ja oli saavuttamassa kaksi Suomen mestaruutta.

Valmentajana kovin meriitti on kuopiolaisen KalPan B-nuorten luotsaaminen Suomen mestaruuteen.

Sakari Muotka on opiskellut aikuisiässä yhteiskuntatieteiden maisteriksi sekä suorittanut valmentajan erikoisammattitutkinnon ja valmentajan ammattitutkinnon.

Näiden lisäksi hän on käynyt Jääkiekkoliiton koulutusputken läpi useampi vuosi sitten.

– Olen kiinnostunut urheilun lisäksi yhteiskunnallisista ilmiöistä. Yhteiskuntatieteiden opiskelun kautta kehittyi paljon oma ajattelu yhteiskunnan toimintaan ja ihmisyyden sosiaalisiin muotoihin.

– Ensisijainen tavoite on jo pidemmän aikaa ollut työllistyä valmentamisen kautta.

Haluan auttaa Juniori-Jukureita kohti laadukkaampaa päivittäistä arkea.

Tuoreimmat kahdeksan vuotta hän on tehnyt valmentamiseen liittyvää työtä ammatikseen ja pyrkinyt tekemään työn niin, että näin olisi jatkossakin.

Mikä sai hakeutumaan Jukureihin?

– Kiinnostuin erittäin mielenkiintoisesta työstä ja edelleen aktiivisesti eteenpäin pyrkivästä organisaatiosta. Koin myös edellisten vuosien valmistaneen minua tähän työhön.

– On hyvä aika perheelle asettua paikalleen ja antaa lapsille rauha käydä koulut samassa paikassa. Viime vuosina on osoite muuttunut lapsien näkökulmasta vähän turhankin tiuhaan.

Juniori-Jukurien valmennuspäällikkönä Muotkan tavoitteena on tuoda oma kokemus, osaaminen ja johtajuus seuran käyttöön.

Jukurit on hänen arvionsa mukaan nostanut suomalaisessa jääkiekkokentässä vahvasti profiiliaan liigajoukkueen lisäksi myös junioreissa.

– Tavoitteena on oman osaamisen kautta auttaa Juniori-Jukureita kohti laadukkaampaa päivittäistä arkea. Vain sitä kautta päästään lähemmäksi seuran asettamaa visiota olla Suomen kiinnostavin ja laadukkain junioriorganisaatio.

Jukurien junioripolun nykytilan Muotka näkee isossa kuvassa oikean suuntaisena. Seuraava tehtävä on terävöittää toiminnan painopisteitä ja vielä selkeämmin linjata, mitä arjessa tullaan tekemään.

Jukurien ja savonlinnalaisen SaPKon yhteistyötä valmennuspäällikkö pitää eteläsavolaisen jääkiekon kannalta erityisen tärkeänä.

– On löydettävä malleja, joilla saadaan pidettyä alueen jääkiekko mahdollisimman elinvoimaisena. Yhteistyö on saatu aluille ja tulevana kautena tulemme syventämään edelleen alueellista yhteistyötä.

Mitkä ovat pitemmän tähtäyksen tavoitteet valmentajana?

– Nyt keskityn puhtaasti siihen, että pystyn tässä ympäristössä tekemään työni mahdollisimman hyvin. Ainakin tähän asti työt mahdollisimman hyvin tekemällä on eteen tullut sopivia positiivisia haasteita ja tietenkin haluan luottaa siihen myös jatkossa.

Juniori-Jukurien valmennuspäällikön tehtävä on toimia urheilutoiminnan esimiehenä koko seurassa U18 ikäluokasta alaspäin.

Valmennuspäällikkö toimii myös tiiviissä yhteistyössä HC Jukurit Oy:n kehityspäällikön kanssa. Näin kehitetään Jukurien pelaajapolkua liigaan saakka.

Juniori-Jukurien toiminnanjohtaja Tuomas Anttonen uskoo Sakari Muotkan arvomaailman ja monipuolisen kokemuksen tuovan uusia avauksia ja intohimoa junioripolun ja koko seurayhteisön kehittämiseen.

Sakari Muotka

35-vuotias yhteiskuntatieteiden maisteri.

Mikkelissä, Jukureissa varttunut.

Valmentajakokemus: KooKoo, KalPa, Hermes, Pohjois-Savon Urheiluakatemia.

Kaksi A-nuorten SM-kultaa pelaajana.

Valmentajana SM-kultaa KalPan B-nuorissa.

Harrastukset: monipuolinen liikunta, ruoanlaitto.

Perhe: vaimo, tytär (8), poika (5).

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka