Mikkelin Pursiseura avaa kevään vesillelaskutalkoilla Lotjasaaressa – polttoaineen hinnannousu hirvittää myös vesillä liikkuvia

Pitkäksi lipsahtanut kevään tulo on kiusannut monien muiden ohella purjehtijoita.

Mikkelin Pursiseurassakin jouduttiin siirtämään seuran perinteistä kevään avausta, yhteistä vesillelaskua myöhemmäksi, kun Anttolan Lotjasaaressa olivat vielä vedet jään peitossa suunniteltuna laskupäivänä.

Mutta ensi viikolla MPS pääsee tositoimiin, kun vesillelasku tapahtuu 13. ja 14. toukokuuta seuran talvisäilytyspaikalla Lotjasaaressa.

– Samalla pidetään talkoot, joilla talvisäilytysalue siivotaan ja veneiden säilytyspaikat pistetään järjestykseen ja kuntoon. Paikalla on myös kaupungin työntekijöitä sekä siirtolavat metalli- ja muille jätteille, kertoo MPS:n kommodori Teuvo Särkkä.

Talkoita tehdään osittain myös vastapalveluksena Mikkelin kaupungille.

– Lotjasaaren talvisäilytyssatamassa on monena vuonna ollut ongelmana veneiden nosto- ja laskupaikalle johtavan vesireitin mataluus.

– Viime syksynä kaupunki teki meille suuren palveluksen syventämällä ja merkitsemällä sinne johtavan reitin. Talkoot pidetään kiitoksena tästä, Särkkä sanoo.

Veneilijöillä on kauden alussa sama huoli kuin muillakin liikkujilla.

– Maailman tilanne on nopeasti muuttunut Ukrainan sodan takia. Tuntuvin vaikutus lienee polttoaineen hintojen nousu. Tällä hetkellä maa-asemillakin maksaa diesel ja bensiini reilut pari euroa litralta. Kesällä hinta ehkä vielä nousee, ennakoi kommodori.

Tilannetta voi tosin kompensoidakin.

– Matkareittien huolellinen suunnittelu, polttoainetaloudellinen ajotapa ja kunnossa oleva veneen polttoainejärjestelmä ovat oikeastaan ainoat vastalääkkeet, Särkkä miettii.

Mikkelin Pursiseura on reagoinut tilanteeseen myös varustautumalla.

– Tukikohtamme ovat hyvässä kunnossa. Niissä voi aina olla myös paikallaan muutaman päivän, niin ettei joka päivä tarvitse ajaa, Särkkä vinkkaa.

Mikkelin Pursiseuran omat tukikohdat sijaitsevat Ristisaaressa Yövedellä sekä Pönnönsaaressa Hurissalossa. Lisäksi seuralla on vuokratukikohta Luonterin Pekansaaressa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka