Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikkelin Oma Säästöpankki kilpailee asiakkaista pitämällä ovet auki – kassapalveluja on edelleen tarjolla joka arkipäivä

Siinä missä pankkimaailmasta kantautuu yhtä useammin uutisia palvelukonttorien sulkemisesta ja kassapalvelujen vähentämisestä, Mikkelin Oma Säästöpankki uida porskuttaa reippain vedoin vastavirtaan.

Oma Säästöpankki on tällä hetkellä Mikkelin pankeista ainoa, jonka konttorin ovet ovat avoinna joka arkipäivä kello 9.30–16.30.

– Tänä aikana meiltä saa ilman vuoronumeroita sekä tavallisimmat kassapalvelut, kuten käteisen nostamisen tai laskujen maksamisen, että tapaamiset pankkitoimihenkilöiden kanssa sopimuksen mukaan, sanoo Mikkelin konttorin palvelupäällikkö Ossi Pulliainen.

Nykyinen palvelukonsepti otettiin Oma Säästöpankeissa käyttöön hieman yli kaksi vuotta sitten. Henkilökohtainen palvelu on tuonut pankille uusia asiakkaita.

– Sekä asuntolaina- että yritysluottokanta on kasvanut. Mikkelin konttorissa on nousua ollut myös talletuskannassa, Pulliainen kertoo.

Suuret toimijat kuten OP-ryhmä, Danske Bank ja Nordea pitävät hallussaan lähes 70 prosenttia Suomen pankkimarkkinasta. Niihin verrattuna Oma Säästöpankki on pieni.

Meillä on suorat, henkilökohtaiset numerot ja niihin myös vastataan.

– Viime vuosina olemme ottaneet kilpailijoita kiinni. Uusia asiakkaita on tullut ja tapaamisissa syyksi kerrotaan usein se, että meillä on ovet auki, Pulliainen sanoo.

Palvelupäällikkö korostaa, että Oma Säästöpankki palvelee myös digitaalisin pankkipalveluin.

– Konttorista pitää löytyä palvelut, joita asiakkaat haluavat. Ja hyvin moni haluaa henkilökohtaista palvelua, kasvotusten.

– Se on monesti parempi tapa hoitaa asioita. Virkailijallekin on helpompi havaita esimerkiksi lainaneuvotteluissa, että nyt pitää hieman taustoittaa, kun istutaan vastatusten samassa tilassa, Pulliainen havainnollistaa.

– Meillä on myös suorat, henkilökohtaiset numerot jokaiselle virkailijalle ja niihin myös vastataan. Tyytyväisyys omaan pankkiyhteyshenkilöön oli viimeisimmässä asiakastutkimuksessa 4,7 viidestä mahdollisesta, Pulliainen kiittelee.

Palveluajoista voidaan myös joustaa.

– Jos virka-aika ei asiakkaalle sovi, hänelle voidaan varata aika myöhemmäksikin, joko konttoriin tai etätapaamiseen.

– Lainahakemukset tulevat meille suoraan, joten voimme Mikkelin konttorissa myös tehdä omat tapaamisaikataulumme, Pulliainen sanoo.

Oma Säästöpankki-konsernin alkuvuosi oli hyvä. Tuloskatsauksen mukaan konsernin vertailukelpoinen tulos ennen veroja on 20 miljoonaa euroa, mikä on tuplasti edellisvuotta enemmän.

Pankin oman pääoman tuotto nousi 15,3 prosenttiin ja vertailukelpoinen oman pääoman tuotto 16,8 prosenttiin. Molemmat ylittävät selvästi kymmenen prosentin tavoitetason.

Oma Säästöpankki Oyj on Suomen suurin itsenäinen säästöpankki. Se ei kuulu säästöpankkiryhmään.

Vähittäispankkitoimintaan keskittyvällä Oma Säästöpankilla on 35 konttoria ja 150 000 asiakasta. Mikkeliä lähimmät konttorit sijaitsevat Savonlinnassa ja Joroisissa.

Pankki listautui Helsingin pörssiin vuonna 2018. Sen suurimpia omistajia ovat paikalliset säästöpankkisäätiöt ja osuuskunnat. Säätiöiden pankista saamat osingot käytetään yleishyödyllisiin tarkoituksiin.