Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaupungin kivijalat | Päivi Salehin Paperikuun Matkamyynnin kautta pääsee reissuun mihin tahansa - henkilökohtainen neuvonta ja palvelu on edelleen tuiki tärkeää monelle

Monella mikkeliläisellä voi olla se käsitys, ettei kaupungista saa matkatoimistopalveluja ja että netin kautta varaaminen on ainoa vaihtoehto.

Se ei pidä paikkaansa.

Yrittäjä Päivi Salehin Paperikuun Matkamyynti kauppakeskus Akselissa välittää matkatoimistopalveluja periaatteessa minne päin maapalloa tahansa.

Valikoimaan kuuluvat omatoimi- ja pakettimatkat, bussi- ja laivamatkat sekä pelkät lennot ja hotellivaraukset.

– Pystyn räätälöimään palvelut sellaisiksi kuin asiakas haluaa. Minun valttini on henkilökohtainen asiakaspalvelu ja neuvonta, Saleh painottaa.

Paperikuun Matkamyynti ei ole matkatoimisto eikä siksi käytä matkatoimiston nimeä. Se välittää muiden matkatoimistojen palveluja.

– Tämä on minulle kevyempi ja turvallisempi vaihtoehto tarjota matkapalveluja. Toimin ikään kuin agenttimyyjänä ilman että minun täytyy kantaa kaikki matkanjärjestäjän vastuut, Saleh sanoo.

Nyt on sellainen tuntu, että kesä ja syksy saattavat olla jopa kiireisiä.

Paperikuun Matkamyynnin yhteistyökumppaneita ovat Matka- Kosonen, Savonlinnan Matkatoimisto ja Apollomatkat.

Niiden koko matkavalikoima on varattavissa Salehin kautta, Paperikuun liiketilassa asioimalla.

– Minun asiakkaitani ovat usein keski-ikäiset ja vähän iäkkäämmät ihmiset, jotka eivät halua varata pelkästään netissä, vaan asioida asiakaspalvelijan kanssa ja keskustella muutenkin kuin sähköpostin tai chatin välityksellä, Saleh sanoo.

– Asiakkaita minulla on paitsi Mikkelistä, myös muualta Suomesta. Moni täällä mökkeilevä käyttää palvelujani ja osa on tuttu jo pitkältä ajalta, hän kertoo.

Matkamyynti on siirtynyt suurimmaksi osaksi verkkoon. Salehin mielestä asiassa ei ole sinänsä ongelmaa, mutta kaikille se ei sovi.

– Nettivarauksissa tehdessä pitää olla kielitaitoa. Varaussivu toimii usein suomen kielellä, mutta peruutuksien tai muiden ongelmien sattuessa joutuukin monesti toimimaan englannin kielellä.

– Minulla kävi juuri asiakas, joka pyysi apua, kun netissä tehty lentovaraus oli mennyt pieleen. Minä en kuitenkaan pääse asiakkaan netissä tekemien varauksien tietoihin käsiksi. Siinä ei voi sanoa muuta kuin että valitettavasti en voi auttaa.

– Moni on sanonut minulle, että asioi minun kauttani palvelun ja neuvojen takia vaikka matka maksaisi vähän enemmänkin.

– Eikä asia edes välttämättä ole näin. Esimerkiksi lentoja saattaa saada varatuksi halvemmallakin jos tietää reitityksistä ja muista vaihtoehdoista, Saleh jatkaa.

Salehilla itsellään on vankka, 20 vuoden kokemus alalta. Hän työskenteli kuopiolaisessa TE-Matkoissa sen Mikkelin toimiston lakkauttamiseen saakka.

– TE-Matkat lopetettiin viimeisenä matkatoimistona Mikkelistä. Sen jälkeen pidin kuukauden lomaa ja päätin avata oman matkapalvelun tähän Paperikuun yhteyteen, kertoo Akselissa liikettään vuodesta 2015 pitänyt yrittäjä.

– Avajaiset ehdittiin pitää ja sitten tuli korona. Ja siinä se homma sitten pariksi vuodeksi suurin piirtein olikin, Saleh nauraa.

Nyt näkyy jo piristymisen merkkejä. Lappiin on jo myyty lukuisia bussimatkoja, samoin Viroon, jonne menee jälleen väkeä sekä perinteisille laiva- ja hotellimatkoille että kylpylöihin.

– Nyt on sellainen tuntu, että kesä ja syksy saattavat olla jopa kiireisiä, kunhan vain tautitilanne ei kääntyisi jälleen pahemmaksi, yrittäjä toivoo.

Juttusarjassa esitellään mikkeliläisten kivijalkaliikkeiden palveluja.