Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nyt alkaa juhlakesä – Porrassalmen Urheilijat-62 lähtee 18-vuotiaiden tyttöjen kauteen innokkaana ja taistelevana joukkueena

Porrassalmen Urheilijat-62 täyttää tänä vuonna 60 vuotta. Vireän mikkeliläisen jalkapallon erikoisseuran lippulaivoja ovat juhlavuonna naisten futsal-joukkue ja jalkapallon 18-vuotiaiden tyttöjen joukkue.

Ykkösessä kaudella 2021–22 ensimmäistä kertaa pelannut naisten futsal-joukkue voitti lohkonsa ja ylsi voiton päähän SM-karsinnasta.

Jalkapallossa PU-62:n 18-vuotiaiden tyttöjen joukkue aloittaa huhtikuun lopussa ensimmäisen kautensa Ykkösessä.

Joukkue koostuu PU-62:n omalla junioripolulla varttuneista 15–19 -vuotiaista pelaajista.

Päävalmentaja Calvin Damm vakuuttaa joukkueen harjoitelleen ja valmistautuneen uudelle valtakunnalliselle sarjatasolle aktiivisesti ja tunnollisesti.

– T18 Ykkönen on suurimmalle osalle tytöistä uusi ja erilainen kokemus. Odotamme yhdessä kautta positiivisin mielin ja motivoituneina.

PU-62:n joukkue on lähes sama kuin viime vuonna. Tytöt ovat pelanneet jo monta vuotta yhdessä. Se on päävalmentajan mielestä keskeinen vahvuus.

Tästä tulee hyvä ja kova kausi.

Ryhmä koostuu pääasiassa 16–18 -vuotiaista tytöistä. Lisäksi joukkueeseen on tulossa kesän aikana pari 19-vuotiasta pelaajaa naisten joukkueesta ja muutama 15-vuotias pelaaja nuoremmista C-tytöistä.

– Joukkueessa on vielä paljon nuoria tyttöjä, jotka voivat vielä tulevaisuudessa pelata T18 -ikäluokassa.

Treeniottelut sujuivat Dammin mukaan suotuisasti.

– Kokeilimme monia asioita ja annoimme jokaiselle tytölle paljon peliaikaa, jotta jokainen pystyi näyttämään osaamisensa.

– Ykkösessä tytöillä on hyvänä päivänä mahdollisuus taistella ja voittaa kenet tahansa.

PU-62:n kapteeni Enja Hämäläinen sekä varakapteenit Ida Ulmanen ja Elina Lappalainen korostavat Ykköseen pääsemisen olevan hieno saavutus joukkueelta.

Sarjapaikka tarkoittaa myös lisää treenaamista ja taistelutahtoa.

– Kun pelit vihdoinkin alkavat, taistelemme jokaisen pelin voitosta. Pelien ansiosta taidot kasvavat ja voimme sitä kautta oppia ja saavuttaa paljon.

– Tästä tulee hyvä ja kova kausi, jota kohti mennään odottavin fiiliksin.

Calvin Dammin valmennustiimiin kuuluvat valmentajat Juha-Matti Murtonen ja Iiro Kiukas sekä joukkueenjohtaja Mika Venäläinen.

PU-62 pelaa T18 Ykkösen A-lohkossa, jossa on 12 joukkuetta. Ykkösessä on yhteensä 36 joukkuetta kolmessa lohkossa.

Sarjan avauksessa PU-62 kohtaa JyPK:n 28.4 Jyväskylässä.

Ensimmäisen kotipelin vastustaja on Vantaan Valtti /YJ2. Ottelu pelataan lauantaina 14.5. klo 15 Hänninkentällä, jossa PU-62 pelaa kaikki kauden kotipelinsä.