Vappua vietetään Mikkelissä perinteisin menoin – juhlan aloittaa Nuoren naisen lakitus kirjaston edessä

Mikkelin vappumeiningit noudattavat perinteistä kaavaa.

Tapahtumat keskittyvät torille sekä kävelykadulle, Kirkkopuistossa puhutaan myös politiikkaa.

Patsaan lakitus käynnistää jälleen vapun juhlinnan. Sen järjestää Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamkin opiskelijakunta Kaakko.

Mikkelin kirjaston edessä oleva Nuori nainen -patsas saa lakin vappuaattona kello 17. Lakituksesta vastaa opiskelijakunta Nila.

Ohjelmassa on tervehdykset järjestäjiltä ja Mikkelin kaupungin edustajalta, Mikkelin Mieskuoron lauluesitys sekä yhteislaulua.

Puheet pitävät myös Nilan edustaja sekä opiskelijakunnan hallituksen puheenjohtaja Krista Väisänen.

Mikkelin kaupunginorkesteri järjestää yhdessä Konserttitalo Mikaelin ja Saimaa Stadiumin kanssa Suuren vappuspektaakkelin.

Vappuaattona 30.4. klo 19 järjestettävässä konsertissa Mikaelin lavalle nousee Mikkelin kaupunginorkesterin vieraana Kaartin Combo solistinaan Maria Lund.

Lippu maksaat 10 euroa, show & dinner -paketti 55 euroa. Hintaan sisältyy hyvä istumapaikka riviltä 8 tai 9 ja ranskalaisen menun ennen konserttia. Ruokailu alkaa kello 17.

Torilla palvelevat vapun päivinä sunnuntaina torikauppiaat sekä -kahvilat. Munkkitarjonnassa on runsaasti valinnan varaa ja kotisimaa löytyy myös Omin Käsin -myyjilta.

Tertin kartanon Ferguson-traktori on vappuaattona torilla. Myynnissä on munkkeja ja simaa niin kauan kuin herkkuja riittää.

Ilmapallokauppiaat ovat myös liikkeellä torilla ja kävelykadulla.

Torille palaa pienen tauon jälkeen vappupäivänä myös Lions Club Savon Jousi, jolla on mukanaan vene, jossa uiskentelee kaloja. Perinteiseen tapaan veneen luona voi osallistua kilpailuun, jossa veikataan kalojen yhteispainoa.

Musiikkia vappupäivään on luvassa Mikkelin musiikkiopiston Vappu tööttää -konsertissa, jossa esiintyvät ABC Winds ja junior Winds johtajanaan Marika Lindstedt sekä Mikkeli Winds Heikki Sillanpään johdolla. Mukana on myös muita puhallinyhtyeitä.

Konsertti pidetään Mikkelin musiikkiopiston salissa ja se alkaa kello 15.00. Kesto on puolitoista tuntia ja lipun hintaan sisältyy sima tai mehu ja munkki.

Vappupäivänä pääsee pistämään jalalla koreasti Ristiinan Kisakaaren vapputansseissa.

Tanssiorkesteri Sävel ja Jyrki Nurminen viihdyttävät koko illan.

Tanssit alkavat kello 17 ja kestävät iltayhdeksään. Lippu maksaa 17 euroa, narikkamaksu on kaksi euroa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka