Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolumni | Mikkeli on komea kesäkaupunki - meidän pitää pitää huolta että turisti tietää mitä kaikkea täällä on

Mikkelin toria aletaan säätää kesäkuntoon. Talvitauolla olleet kauppiaat palaavat ja kahvilat sekä ravintolat aloittavat sesonkia.

Sitkeimmät yrittäjäthän torilla ovat viettäneet koko pitkän ja pimeän talven, mistä heille isot kiitokset ja korkeat pisteet.

Mikkelin torista tulee kesäksi keskipiste. Se on yleisömagneetti, joka vetää puoleensa sekä meitä alkuasukkaita että satunnaisia kävijöitä ja vähän pidempäänkin täällä viipyileviä.

Suurelle osalle kävijöitä Mikkelin tori on tuttu paikka, itsestäänselvyys. Sieltä löydetään oma suosikkikahvila tai parhaat porkkanat ja perunat vaivatta.

Mutta entä ne tulokkaat, jotka eivät ole vielä ehtineet ottaa paikkaan lähempää tuntumaa?

He, jotka juuri ovat kiivenneet toriparkista maan pinnalle tai Hallituskadun mäestä kävelykadun päähän ja haluavat tietää, mitä Mikkelissä on meneillään ja mitä mistäkin löytyy.

Heitä tulee ensi kesänä takuuvarmasti, Farmari-messuille, Musiikkijuhlille tai ihan muuten vain.

Heille pitäisi järjestää kunnollista opastusta torille. Sinne, missä kaikki kulkevat.

Matkailuneuvonta saneerattiin keväällä kaupungin virastotalolle. Ratkaisussa on se huono puoli, että turisti ei sinne eksy millään.

Siksi ainakin kesäksi pitäisi torille saada, vaikka siihen Muikkukonttiin, vakituinen matkailuneuvontapiste. Siellä olisi koko ajan joku paikalla, mieluiten joitakin.

Että pystyttäisiin lähtemään vaikka kädestä pitäen neuvomaan mistä se Alko löytyy ja mihin päin pitää kävellä että pääsee Muistiin.

Parkkiperhoskuvion voisi yhdistää matkailuneuvontaan; parkkiperhoset kun liikkuvat laajalla alueella ja heiltä muutenkin udellaan suuntia ja paikkoja.

Ja jos oikein edistyneesti halutaan ajatella, voisi palvelupisteessä tarjota puhelimeen ladattavaksi Mikkeli-sovelluksen, jossa on kaikki reitit ja infot niille, jotka sitä haluavat. Ja muille suullista tietoa, karttoja ja esitteitä.

Se ei riitä, että meillä on kaikkea hyvää ja kaunista. Meidän pitää osata myös kertoa niistä matkailijoille.

Kirjoittaja on Mikkelin Kaupunkilehden päätoimittaja.