Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Timo Halonen jättää Mikkelin kaupunginjohtajan tehtävät – "Kaupunki on ajautunut tilanteeseen, jossa toivotaan toisenlaista johtajuutta"

Kaupunginjohtaja Timo Halonen irtisanoutuu Mikkelin kaupunginjohtajan virasta.

Asiasta sovittiin kaupunginhallituksen kokouksessa maanantaina.

Asiasta on allekirjoitettu sovintosopimus, jonka mukaan Halonen hoitaa kaupunginjohtajan tehtäviä siihen saakka, kunnes uusi kaupunginjohtaja on valittu ja ottanut tehtävän vastaan. Hallitus hyväksyi sopimuksen omalta osaltaan yksimielisesti.

Kaupunginjohtajan tehtävästä Halonen siirtyy selvitystehtävään, johon kuuluu Mikkelin kaupungin ja kaupungissa toimivien yliopisto-, korkeakoulu- ja tutkimusyksiköiden elinvoimayhteistyö sekä siihen liittyvän toimenpideohjelman laadinta.

Lisäksi Halonen selvittää kaupungin mainekuvaa ja laatii maineen edistämisen toimenpideohjelman. Määräaikainen selvitystehtävä päättyy vuoden 2023 lopussa.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pirjo Siiskonen (kesk.) korostaa, että päätös on tehty yhteisymmärryksessä.

– Kyseessä on sopuratkaisu tilanteessa, jossa Mikkelin toivotaan pääsevän myönteiselle kehitysuralle. Yhteistyö kaupunginjohtajan kanssa on sujunut hyvin ja kaupunginjohtaja on hoitanut tehtäväänsä tunnollisesti ja sitoutuneesti. Kaupunki on kuitenkin ajautunut tilanteeseen, jossa toivotaan toisenlaista johtajuutta.

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Oskari Valtola (kok.) kommentoi tilannetta seuraavasti:

– Halosen aika Mikkelin kaupunginjohtajana on ollut poikkeuksellinen. Sosiaali- ja terveydenhuollon kustannusten nousu ovat ajaneet Mikkelin talouden vaikeaan tilanteeseen ja Halosen johdolla on valmisteltu ja ajettu läpi useampia talouden tasapainotusohjelmia.

– Nyt soteuudistuksen kuntakentässä aiheuttaman muutoksen myötä toivotaan myös aivan uudenlaista johtamista.

Halonen kertoo ymmärtävänsä muutostoiveen.

– Teen tilaa. Mahdollistan sen, että päättäjät saavat hakea uudistusta myös johtamisjärjestelmään, Halonen toteaa.

Halonen on toiminut Mikkelin kaupunginjohtajana vuodesta 2015.

Hän on koulutukseltaan hallintotieteiden tohtori. Väitöstutkimuksensa Halonen on tehnyt kaupunkiseutujen maineen ja aluekehityksen yhteydestä.