Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kevään täydeltä konsertteja – Mikkelin musiikkiopisto tarjoilee elämyksiä moneen makuun

Mikkelin musiikkiopistolla eletään konserttien juhla-aikaa.

Kevään mittaan opisto tarjoilee musiikin ystäville ison annoksen elämyksiä aina rytmimusiikista klassiseen.

Kaikkiaan musiikkiopiston ohjelmistoon on tälle keväälle kirjattu lähes 30 konserttia.

Huhtikuun konserttiohjelmisto koostuu suurimmilta osin opiston omista tapahtumista, mutta mukaan mahtuu myös muutama vierailukonsertti.

Tulevana perjantaina 1. huhtikuuta yleisön eteen astelevat musiikkiopiston huilunsoiton oppilaat. Huiluilta-niminen konsertti alkaa opiston salissa kello 17.30.

Huhtikuun aikana taitojaan estradilla näyttävät huilistien lisäksi muun muassa jousisoiton, pianonsoiton ja puhallinsoiton oppilaat.

Vappu tööttää -tapahtuma tekee paluun.

Musiikkiopiston oppilaiden yhteismusisointia kuullaan perinteikkäässä Mikkelin musiikkiopiston Simasoitossa. Se järjestetään 29. huhtikuuta tuttuun tapaan musiikkiopiston tiloissa sijaitsevassa Cafe Saundissa.

Myös toukokuun ensimmäinen tapahtuma, Vappu tööttää, omaa pitkät juuret.

Vappupäivänä järjestettävä tapahtuma on pysytellyt musiikkiopiston ohjelmistossa vuosikymmenten ajan paria edellisvuotta lukuun ottamatta. Tapahtuma jouduttiin perumaan kahdelta keväältä koronan takia.

Vappu tööttää -konsertissa yleisöä viihdyttävät musiikkiopiston puhallinorkesterit ja oppilaat.

Opisto tarjoilee alkukevään aikana myös erityislaatuisia konsertteja, jotka ovat ohjelmistossa mukana ensimmäistä kertaa.

Huhtikuun 3. päivä Mikkelin tuomiokirkossa kajahtavat kauniit hengelliset laulut, kun siellä järjestetään Kuin taivaisiin -niminen konsertti.

Kello 18 alkavassa konsertissa esiintyvät Suomen kansallisoopperassa ja -baletissa oopperalaulajana työskentelevä bassolaulaja Matti Turunen sekä Vilhonkadun kamariorkesteri kapellimestarinaan Mikkelin musiikkiopiston sellonsoiton lehtori Olli Helske.

Samainen konsertti kuullaan myös Kangasniemen kirkossa sunnuntaina 10. huhtikuuta.

Kevään vierailukonserttisarjan käynnistää 21. huhtikuuta Terhi Dostalin pianokonsertti.

Terhi Dostal (o.s. Jääskeläinen) on Mikkelin musiikkiopiston kasvatti. Mittavalla urallaan pianotaituri on kiertänyt esiintymässä konserteissa sekä Suomessa että ulkomailla.

Pianomusiikin sävelistä päästään nautiskelemaan myös huhtikuun toisessa vierailukonsertissa, jossa esiintyvät kansainvälisesti palkittu säveltäjä, Mikkelin musiikkiopiston pitkäaikainen opettaja Riitta Talvitie sekä jyväskyläläinen pianisti ja musiikkipedagogi Satu Vuorinen.

Konsertti järjestetään musiikkiopiston salissa 24. huhtikuuta.

Toukokuussa luvassa on muun muassa musiikkiopiston pitkäaikaisten opettajien Olli Nurmelan ja Merja Claussenin kiitoskonsertit. Ne järjestetään 6. ja 5. päivä toukokuuta.

Alkukesän ohjelmistoon kuuluvat myös esimerkiksi klarinetti-ilta, musiikkiopiston opettajien yhteiskonsertti, Toukokuu on toivoa täynnä -kevätkonsertti sekä Savonlinnan ja Mikkelin musiikkiopiston bändien yhteiskeikka teatteriravintola Ilossa.

Konserttikausi päättyy 30. toukokuuta kevätjuhlaan.

Musiikkiopiston kaikille avoimet Keskiviikkoklubit pyörivät tuttuun tapaan kerran kuussa Cafe Saundissa.

Kevään ensimmäinen keskiviikkoklubi järjestetään tänään keskiviikkona 30. maaliskuuta kello 16.