Visulahti saa uuden toimitusjohtajan mikkeliläisen teollisuussuvun edustajasta – Atte Räsänen otti viestikapulan vastaan Ville Asikaiselta

Visulahden huvipuistossa on viestikapula siirtynyt kädestä toiseen. Puiston johtajana vuodesta 2008 toiminut Ville Asikainen luovutti maanantaina viralliset vastuut Atte Räsäselle.

Asikainen on lupautunut olemaan uuden puistojohtajan tukena tarvittavan ajan.

– Ville on tehnyt mahtavaa työtä Visulahdessa. Saappaansa ovat isot täytettäviksi ja odotukset minua kohtaan varmasti kovat.

– Innokkaalla mielellä lähden hommaan. Huhti-toukokuu valmistellaan kesää ja Ville on mentorina siinä mukana. Hän on myös huolehtinut suurimmaksi osaksi kesätyöntekijöiden rekrytoinneista, Räsänen kertoo.

Atte Räsänen, 33, kuuluu mikkeliläiseen Räsäsen teollisuussukuun. Hän on toiminut lähes koko työuransa ajan perheyrityksen palveluksessa.

– Aloitin vuonna 2013 Parla Floor Oy:ssä myyntitehtävissä ja vuosina 2016-18 vedin muiden tehtävien ohessa Olavi Räsänen Oy:n tehtaanmyymälää.

Visulahti on perheiden yhteinen ajanviettopaikka.

– Kun Parla Floor myi parkettiliiketoimintansa vuonna 2019 Timberwiselle, siirryin sen palvelukseen myyntipäälliköksi vastaamaan Parla-tuotteista.

– Uutta suuntaa uralle olen pohtinut pidemmän aikaa, enkä voinut olla tarttumatta tähän tilaisuuteen, Räsänen tuumaa uraliikkeestään.

Koulutukseltaan Räsänen on edeltäjänsä Asikaisen tapaan tradenomi Mikkelin ammattikorkeakoulusta, nykyisestä Xamkista.

Räsäsen suhde Visulahteen on sellainen kuin se syntyperäisillä mikkeliläisillä tapaa olla; paikka on tuttu lapsuus- ja nuoruusvuosilta.

– Siellä tuli käytyä paljonkin, mutta nyt en ole pariin vuoteen Visulahteen päässyt.

Kehityssuunnitelmistaan Räsänen ei vielä puhu.

– Ajatuksia on, mutta antaa niiden vielä kypsyä.

Iso kuva on kirkas.

– Visulahdella täytyy olla merkittävä rooli seutukunnan turismin vahvistamisessa.

– Jatkossakin näen Visulahden koko perheen kohteena, Räsänen päättää.

Atte Räsäsen perheeseen kuuluu parturi-kampaajana työskentelevä vaimo sekä 2- ja 4-vuotiaat pojat. Perheessä on myös koira.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka