Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lontoon Filharmonia tulee Mikkelin Musiikkijuhlille – ohjelmisto on kaikkien aikojen kansainvälisin ja monipuolisin

Mikkelin Musiikkijuhlien ensi kesän teema on ajankohtaan sopivasti Uusi toivo.

Ulkomaisia vieraita tulee Britanniasta, Itävallasta, Unkarista, Puolasta, Virosta, Kanadasta ja Romaniasta.

Lontoon Filharmonia soittaa Mikkelissä kaksi konserttia kapellimestari Santtu-Matias Rouvalin johdolla.

Avajaiskonsertissa maanantaina 4.7. esiintyy Mikaelin Martti Talvela-salissa Sinfoniaorkesteri Vivo, jota johtaa kapellimestari Erkki Lasonpalo. Ohjelmistossa on Antonín Dvořákia ja Jean Sibeliusta.

Tiistaina ovat vuorossa Isot B:t eli Janoska Ensemblen esittämät Bach, Beethoven, Brahms, Bartók ja Bernstein.

Lontoon Filharmonia aloittaa keskiviikkona. Illan konsertissa kuullaan ainakin Pjotr Tsaikovskia. Solistina on viulisti Pekka Kuusisto.

Torstaina konsertin solisti on kanadalaispianisti Bruce Liu. Hän on Varsovan Chopin -kilpailun voittaja vuodelta 2021.

Sunnuntaina pidetään Tuomiokirkossa Hiljaisuuden ylistys-konsertti, jossa esiintyy Vox Clamantis-kuoro Jaan-Eik Tuiven johdolla.

– Vox Clamantis on virolainen, Grammy-palkittu huippukuoro. Konsertti on hieno mahdollisuus rauhoittua ja kerätä voimia festivaaliviikkoon, vinkkaa festivaalijohtaja Teemu Laasanen.

Lauantaina 2. heinäkuuta järjestetään Mikkelipuiston ravintola Greenerissä Kuplettimestari-tapahtuma.

Tapahtumassa kuullaan J. Alfred Tannerin kupletteja kuten Kulkurin valssi, Laulu on iloni ja työni sekä Orpopojan valssi Risto Kopperin esittämänä.

Päätöspäivänä perjantaina pidetään Stellan Tähtitorilla Uusi toivo, New Hope -konsertti jossa esiintyy Elena Mindru & Finnection sekä Adam Baldych Mikkelin Kaupunginorkesterin säestyksellä.

Kesän uutuus ovat Show & Dinner -paketit. Ruokailun voi tilata maanantaista torstaihin joko ennen konserttia kello 16 tai illalliseksi sen jälkeen kello 22.

– Frans & Michelle ja Eino tarjoavat ruokaa vähintään kello 24:ään. Nyt on mahdollista yhdistää musiikkielämys kulinarismiin, kehuu Laasanen.

Frans & Michellessä voi nauttia myös teemabrunssin joka päivä kello 12.

Musiikkijuhlilla nähdään paljon ilmaista oheisohjelmaa.

Niitä ovat muun muassa päivittäiset päivänavaukset Stellan Tähtitorilla Musiikkijuhlien nuorten residenssitaiteilijoiden johdolla, yllätysesiintyjät Mikkelin torilla ja kaupungin ravintoloissa sekä satelliittikonsertit Anttolassa, Ristiinassa, Haukivuorella, Suomenniemellä sekä Mikkelin naapurikunnissa.

Musiikkijuhlien ja Hulivilikarnevaalien yhteistyöhankkeena järjestetään myös lastenkonsertti Naisvuoren kesäteatterissa sunnuntaina 3.7.

Mikkelin Musiikkijuhlat 2.-10.7.2022.

Koko ohjelma osoitteessa www.mikkelinmusiikkijuhlat.fi