Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tikantalon legendat nousevat vihdoinkin lavalle – Seitsemän bändiä soittaa yhteiskeikan Kulttuuritalo Tempossa

Nyt alkaa näyttää jo siltä, että siitä tulee vihdoin totta. Tikantalo tulee taas.

Lauantaina, 23. huhtikuuta Kulttuuritalo Tempon täyttävät nostalgiset sävelet, soinnut ja rytmit, kun legendaarisen Tikantalon seitsemän bändiä nousevat jälleen lauteille.

Uutta tulemista on viritelty jo vuosia. Idean sai Boys Of The Barsin rumpali Lauri Kuosmanen jo takavuosina ja konsertti oli jo päätetty pitää huhtikuussa 2020.

Kunnes tuli korona.

Mutta ei siitä sen enempää.

Noin kuukauden päästä on aika pitkästä aikaa tilaisuus päästä näkemään, miten soittavat ja laulavat Saarnaaja Mustapää ja Ikuisen paratiisin seurakunta, Sharon Rose, Boys Of The Bars, Frank Dägä, Outsiders, Beatnicks ja Don Juan.

Nyt on tilausta vanhojen kaverien tapaamiselle ja nostalgialle.

Bändit soittivat, lauloivat ja viihtyivät Mikkelin Tuppuralassa sijainneessa Tikantalossa, vanhassa puutalossa, josta kaupunki vuokrasi soittokämppiä bändeille.

Tikantalon toiminta alkoi vuonna 1982 ja päättyi kun talo purettiin vuonna 1993. Sitä ennen bändit ehtivät äänittää yhteisen Tikantalossa-albumin vuonna 1990.

Tapahtuman kokoon ajanut Kuosmanen on innoissaan, kun kaikki viimein näyttää olevan valmista.

– Iloisella mielellä ollaan hommaan lähdössä. Varsinkin tällaisena maailmanaikana on totisesti tilausta vanhojen kaverien tapaamiselle, muistelulle ja nostalgialle.

– Itseä vähän jännittää, kun ei ole vuosikymmeniin juuri soittanut saati sitten esiintynyt. Pitää oikein palautella mieleen, että miten siellä lavalla oikein ollaan, Kuosmanen nauraa.

Bändit lähtivät mukaan riemu- ja intomielin.

– Ja erityisen ilahduttavaa oli se, että kaikki porukat ovat olleet näinä vuosina ainakin jollakin tavalla toiminnassa! Osa keikkailee hyvinkin aktiivisesti, Kuosmanen sanoo.

Ilta Tempossa on tiivistahtinen. Jokaisen bändin soittoaika on rajattu kahteenkymmeneen minuuttiin.

– Sen verran napakasti pitää esiintyä, että kaikki ehtivät soittaa ja ettei ilta veny kohtuuttoman pitkäksi, Kuosmanen sanoo.

Soitto on alkamassa iltakuuden jälkeen, Tempon ovet avautuvat kello 16.30. Bändivaihtoineen ja 20 minuutin soittoaikoineen ohjelmaa riittää noin kolmeksi ja puoleksi tunniksi.

– Toivottavasti saadaan muutakin ohjelmaa, esimerkiksi trubaduureja paikalle, Kuosmanen sanoo. Illan juontaa Viki Vänttinen.

Tapahtuman järjestää Kulttuuritalo Tempo. Lippu Tikantalossa-tapahtumaan kustantaa hyvinkin kohtuullisen kymmenen euroa.

Liput: www.nettilippu.fi.