Dave Lindholm juhlii Mikkelissä seitsemänkymppisiä – Wigwam-legenda Jukka Gustavson soittaa Daven, Heikki Silvennoisen ja Pepe Ahlqvistin SF Bluesin vieraana

Legendaarinen SF-Blues -kokoonpano palaa lavoille 20-vuotisjuhlakiertueen merkeissä.

Ydinryhmän muodostavat kokoonpanon vuonna 2002 perustaneet blues-konkarit Heikki Silvennoinen, Pepe Ahlqvist sekä Dave Lindholm tukenaan rytmiryhmä Mikko Löytty bassossa ja Harri Ala-Kojola rummuissa.

Mikkelissä ryhmä nähdään torstaina 31. maaliskuuta. Mikaelissa pidettävään konserttiin on tulossa myös erikoisvieraita, joista mainittakoon Wigwam-yhtyeessä legendaarisen maineen saavuttanut kosketinsoittaja Jukka Gustavson.

Lindholm viettää 70-vuotissyntymäpäiväänsä Mikkelin keikalla.

Untuvikkoja eivät ole SF-Bluesin muutkaan jäsenet, sillä Silvennoinen on syntynyt vuonna 1954 ja Ahlqvist kahta vuotta myöhemmin.

Rytmiryhmä on seuraavaa sukupolvea. Löytty on syntynyt vuonna 1961 ja Ala-Kojola 1964.

Silvennoisen mukaan SF Bluesin musiikissa on kyse yksinkertaisista asioista.

– Blues on alkukantaista ja mutkatonta musiikkia, jota on pirun vaikea soittaa. Keikalla kannattaa yrittää unohtaa turhat hienoudet, pistää silmät kiinni ja antaa fiiliksen vain viedä mennessään.

– SF-Blues on hienosti yhteen vuosien varrella hioutunut ryhmä kokeneita, samaan hiileen puhaltavia muusikoita.

– Meitä kaikkia yhdistää suuri rakkaus bluesia kohtaan. Sama pätee konserttien vierailijoihin, kitaristi kertoo.

SF-Bluesin taival on pitkä, mutta kausiluonteinen. Kokoonpanokin on vaihdellut.

20 vuodessa ryhmä on tehnyt kahdeksan kiertuetta ja noin 170 keikkaa. Edellinen kiertue tehtiin syksyllä 2019.

SF-Bluesin nimellä on tehty kolme albumia.

Englanninkielinen esikoislevy SF-Blues julkaistiin huhtikuussa 2002. Kokoonpano oli sama kuin juhlakiertueella sillä erotuksella, että rumpuja soitti Jani Auvinen.

Kesäkuussa 2005 ilmestyi suomenkielinen albumi Joutomailla. Silvennoinen, Ahlqvist ja Löytty sekä Auvinen olivat mukana, mutta laulusolistina kuultiin Mikko Kuustosta ja kitaraa soitti Jukka Tolonen.

SF-Bluesin viimeisin albumi on toukokuussa 2007 julkaistu Man - Be Careful!. Studiokokoonpanossa esiintyivät Silvennoisen, Ahlqvistin ja Auvisen lisäksi Eero Raittinen, laulu, Gustavson, laulu & kosketinsoittimet ja Janne Rajala, basso.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka