Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jukurien toimitusjohtaja Antti Laakso uskoo joukkueen antaneen nyt näyttönsä – "Nyt loppuu keskustelu Jukurien uskottavuudesta!"

HC Jukurit Oy:n toimitusjohtaja Antti Laakso, 46, on syystäkin hyvällä mielellä. Jukurit aloittavat ensi sunnuntaina tai maanantaina liigahistoriansa ensimmäisiä playoff-ottelunsa.

Aloituspäivä riippuu siitä, mikä Jukurien sijoitus runkosarjassa on viimeisten pelien jälkeen.

Jos mikkeliläisjoukkue päätyy kolmanneksi, pudotuspeliurakka alkaa 27. maaliskuuta. Jos Jukurit on ykkönen tai kakkonen, playoffit alkavat päivää myöhemmin.

Jo nyt on varmaa myös se, että ensi kaudeksi 2022-23 on luvassa myös kansainvälisiä pelejä. eurooppalaisten seurojen Mestarien liigassa CHL:ssä.

Isossa kuvassa playoffit ovat Laakson mielestä merkittävä asia.

– Jukurit on kamppaillut uskottavuutensa puolesta Liigassa. Uskon sen keskustelun nyt loppuvan.

Pudotuspeleillä on iso merkitys Jukureiden uskottavuudelle.

– Tällä kaudella joukkue on osoittanut menestyksen kautta kuuluvansa mitaliehdokkaisiin.

Laakso tietää, että työtä pärjäämisen eteen on tehty vuodesta 2015 lähtien, kun Jukureille liigapaikka myönnettiiin.

Olli Jokisen päävalmentajuuden myötä urheilullinen menestys on noussut ihan uudelle tasoille. Aiemmin Jukureihin houkuteltiin kehityskelpoisia pelaajia. Nyt Jukureihin pyritään.

– Urheilujohdon kanssa on tehty linjaus, että pelataan sarja päätökseen sillä joukkueella, joka on pitkän kauden aikana menestyksen rakentanut.

Laakso on mielissään hyvästä tunnelmasta, jota Kalevankankaalla on koettu koronarajoitusten purkauduttua.

– Uskon meiningin ja tunnelman edelleen tiivistyvän, kun pudotuspelit käynnistyvät.

– En pidä tätä yhden kauden ihmeenä. Luotan vakaasti, että nyt luodaan urheilullisesti ja taloudellisesti edellytykset tulevaankin.

Toimitusjohtajan mielestä playoffien käynnistyminen näkyy kaupungilla.

– Yritykset ovat innoissaan. Nyt ollaan kaupunkilaisten mielen päällä. Koko seutukunta nauttii ja Jukurit on myönteinen puheenaihe.

– Koronan takia on keskitytty jääkiekkoon. Pelaajia ei ole pidetty kuplassa, mutta emme ole kiertäneet tapahtumissa kuten liigataipaleen alkuvuosina. Nyt on menty terveys edellä, varmuuden vuoksi.

Playoffeihin valmistautuminen on seuralle uusi asia.

– Kun meillä ei ole aiempaa kokemusta, on lukematon määrä isompia ja pienempiä asioita hiottava ja jumpattava liigan käytäntöjen, pelikirjan ja sääntöjen mukaiselle tasolle.

Playoff-pelien käynnistyttyä kaikki pääsylipputulot menevät liigan kassaan. Sieltä ne tuloutuvat seuroille kauden päätyttyä, menestyksen mukaisessa suhteessa.

Pelkästään hinnastojen rakentaminen on Laakson mukaan melkoinen työvaihe.

– Kausikortit hinnoitellaan uudelleen. Jukureilla on ollut tälle kaudelle tuhat kausikorttia. Ne jatkuvat automaattisesti, jollei niitä peruta, Alkavista playoffeista tulee ottelukohtaiset veloitukset niin kauan kuin kausi jatkuu. Liiga myy välierien ja finaalien kortit.

Jukurien omalla tilille tulevat suoraan vain ravintola- ja fanimyynti ja tulot omista yhteistyökumppanuuksista.

– Kaudella 2021-22 pelattiin viisi peliä tyhjille katsomoille. Kulut olivat normaalit, mutta tuloja ei tullut yhtään, Laakso muistuttaa.

Pudotuspelit parantavat Ikioma Areenan palveluja.

– Myyntipisteitä tulee lisää. Niiden toimivuutta testattiin viime lauantaina HIFK:n kohtaamisessa, jossa oli 3 900 katsojaa. Pyrimme palvelemaan hallintäyteistä yleisöä mahdollisimman hyvin ja tehokkaasti.

– Pelit alkavat Maamme-laululla. Sitten taistellaan voitosta paras seitsemästä -ottelusarjoissa.

Playoff-pelien lipunmyynti avautuu keskiviikkona 23.3.

– Olkaa ajoissa liikkeellä, että saatte haluamanne liput. Kun pelit käynnistyvät, tulkaa ajoissa Kalevankankaan jäähallille ruuhkien välttämiseksi, Laakso opastaa.

Laaksolla täyttyy ensi viikolla ensimmäinen työvuosi Jukurien toimitusjohtajana.

– Ei ole hetkeäkään kaduttanut, että otin tarjotun haasteen vastaan.

– Tekeminen ei ole aina ollut helppoa poikkeusolojen keskellä, mutta mielekästä puurtamista on ollut riittämiin joka päivä.

Laakso on Forssan lahja mikkeliläiselle jääkiekkoilulle.

Hän tuli vuonna 1999 päävalmentaja Risto Dufvan kutsusta Jukurien Suomisarjajoukkueen laitahyökkääjäksi. Ensimmäinen meriitti oli Mestikseen nousu vuonna 2000.

Vuoteen 2008 jatkuneella peliuralla Laakso saavutti Mestiksessä neljä kultaa, kaksi hopeaa ja yhden pronssin. Syystäkin hänen pelipaitansa numero 12 on jäädytetty Kalevankaan jäähallissa.

Juniori-Jukurien hallituksessa ja puheenjohtajana hän on toiminut useita vuosia.

Laaksolla on myös urheilullinen rooli. Hän toimii oman poikansa harrastuksen myötä Jukurien U15-joukkueen apuvalmentajana.

Kerran viikossa tunniksi toimitusjohtaja pyrähtää kaukaloon Oldtimersien treeneihin.