Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikkelin torin jättikirppisten konsepti muuttuu – ensi kesänä on luvassa kuusi tapahtumaa

Mikkelin torin Jättikirppikset ovat uudistumassa.

Tapahtumia säädetään hieman pienimuotoisemmiksi ja samalla niiden nimi muuttuu. Ensi kesä on viimeinen, jona tavara vaihtaa omistajaa Jättikirppis-konseptilla.

– Perusasia eli tavaroiden vaivaton ostaminen ja myyminen pysyy ennallaan.

– Jatkossa tapahtumia skaalataan kuitenkin vastaamaan paremmin tämän hetken tarvetta, sanoo ensi kesän Jättikirppikset järjestävän Event Production Finland Oy:n toinen osakas Mikko Romo.

Taustalla on monia asioita.

– Kirppistoiminta on siirtynyt yhä enemmän verkkoon, mikä on vähentänyt toripaikkojen kysyntää.

– Lisäksi Mikkelin torin rakenne on muuttunut. Pinnalla ei ole myyntipaikkoja yhtä paljon kuin aikaisemmin. Nyt torilla toimivat paremmin pienemmät, yksittäiset tapahtumat, Romo perustelee.

Nimi on muuttumassa virallisesti kesäksi 2023, mutta se nähdään jo ensi kesän Jättikirppisten yhteydessä.

Ensi kesänä pidetään Mikkelin torilla kuusi Jättikirppis-tapahtumaa.

– Ensimmäinen on 15. toukokuuta ja viimeinen on syyskuun alkupuolella. Kirppispäivät ovat pääsääntöisesti sunnuntaita, mutta osa pidetään lauantaisin, kuukausimarkkinoiden kanssa samaan aikaan, Romo kertoo.

Ensi kesän Jättikirppispaikat tulevat Romon mukaan ennakkomyyntiin huhtikuun puolivälissä.

Mikkelin keskustan kehittämisyhdistys ry ja Event Production Finland Oy ovat tehneet yhteistyösopimuksen Jättikirppis -tapahtumien järjestämisestä kesällä 2022.

Vuoden 2023 alusta Jättikirppis -nimen ja tapahtuman käyttöoikeudet siirtyvät Romon ja hänen yhtiökumppaninsa Ville Asikaisen yhtiölle.