Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lähifutis saa jatkoa Mikkelissä – Palkittu matalan kynnyksen harrastustoiminta innosti satoja lapsia liikkumaan

Mikkelin Palloilijoiden viime kesänä pyörittämä Lähifutis-hanke on saanut Mikkelin kaupungin vuoden 2021 liikuntateko-palkinnon.

MP:n toiminnanjohtaja Mika Roivas luonnehtii palkitsemista isoksi ja kannustavaksi asiaksi seuralle.

– Ykkösasia on tietenkin se, että saimme matalan kynnyksen toiminnalla parhaimmillaan 400 lasta liikkumaan.

Roivas lupaa, että Savcor Lähifutis saa jatkoa tulevalla kesäkaudella.

– Tavoitteena saada vieläkin enemmän lapsia mukaan. Olemme tyytyväisiä, jos pääsemme samoihin lukuihin kuin viime vuonna, sillä lasten määrä ylitti odotuksemme.

Lähifutikseen ilmoittautuminen avataan jo kevään aikana MP:n nettisivuilla ja sosiaalisen median kanavissa.

Lähifutis on suunnattu 5-12 -vuotiaille lapsille.

Viime kesän ensimmäisessä Lähifutiksessa oli mukana sekä poikia että tyttöjä. MP onkin saanut Lähifutiksen kautta kymmeniä uusia poikia junioritoimintaansa ja vastaavasti PU-62 uusia tyttöjunioreja.

Lähifutis oli koolla kaupunginosakentillä kerran viikossa touko-elokuun välisenä aikana. Tämän lisäksi pidettiin Hänninkentällä ja Urpolassa useampia pelipäiviä, joiden aikana kaupunginosajoukkueet pääsivät pelaamaan vastakkain.

5-12 -vuotiaille suunnatun Lähifutiksen ideana on kannustaa lapsia mukaan harrastustoimintaan ja sitä kautta terveellisempään elämäntyyliin.

Lähifutiksessa opetellaan jalkapallon perustaitoja ja samalla myös erilaisia, ohjattuja perusliikuntataitoja. Se on hyvä tapa ottaa ensimmäinen kosketus jalkapalloon leikin varjolla. Roivas kertoo, että MP:ssä matalan kynnyksen jalkapallotoimintaa oli mietitty jo useamman vuoden ajan.

Merkittävä sysäys oli MP:n junioripolulla aikoinaan varttuneen Juho Luukkosen paluu Mikkeliin.

– Hän oli vetänyt vastaavanlaista toimintaa Rovaniemen Palloseurassa. MP:n organisaatiossa hän sai Lähifutiksen käyntiin erinomaisesti.

Toiminnan pyörittäminen vaati Roivaksen mukaan todella paljon tekijöitä.

– Juho Luukkosen lisäksi todella iso kiitos toimiston väelle, kaikille ohjaajillemme, jotka hoitivat tehtävän todella mallikkaasti ja yhteistyökumppaneillemme. Tähän tarvittiin joka ikistä oli sitten missä roolissa tahansa.