Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus | Otetaan rauhallisesti – kun kriisi on päällä, riehuminen ja syyllistäminen eivät auta ketään

Viime aikojen uutiset maailmalta ovat vaikeita käsitellä. Kuvat Ukrainasta pakenevista perheistä ja tuhotuista kaupungeista koskettavat meitä mikkeliläisiä.

Monia pelottaa, syystäkin. Lähellä riehuva sota murentaa luottamusta siihen, että maailman asioita kyettäisiin järjestelemään rauhanomaisin ja sivistynein keinoin.

Tässä tilanteessa on syytä rauhoittua ja keskittyä arjen pyörittämiseen. Erityisesti lapsia ja nuoria on varjeltava median välillä hyvinkin raa’alta uutiskuvastolta.

Itse kunkin on myös hyvä miettiä, onko omalle mielelle hyväksi altistaa sitä jatkuvalle uutisseurannalle. On suuri riski, että ajatukset alkavat kiertää liian synkkää kehää.

Tärkeää on myös muistaa, että Ukrainan sotaan ei löydy syyllisiä meidän yhteisöstämme. Pahan olon kaataminen kanssaihmisten niskaan ei auta ketään.

Tuntemuksia on hyvä purkaa ammattiavun tuella. On myös monia tapoja auttaa sodassa hädänalaisiksi joutuneita. Tekemällä voi helpottaa sekä omaa oloaan että muiden elämää.