Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikkelistä lähti avustusrekka Ukrainan pakolaisille – seurakunnat organisoivat nopean keräyksen viikonloppuna

Mikkelistä lähti keskiviikkoaamuna avustusrekka kohti Puolaa.

Rekkakuormassa lähti merkittävä määrä avustustarvikkeita pakolaisille, jotka ovat joutuneet jättämään kotinsa Venäjän hyökättyä Ukrainaan.

Keräyksen järjesti Mikkelin tuomiokirkkoseurakunta yhteistyössä Juvan seurakunnan kanssa.

– Juvalaiset pistivät keräyksen liikkeelle ja lähdimme mukaan nopealla aikataululla. Mikkelissä keräyspisteitä oli myös Haukivuorella ja Anttolassa, kertoo lähetyskasvatussihteeri Marja Holm.

Rekkaan on pakattu kuiva- ja säilykemuonaa, hygieniatarvikkeita, vaippoja sekä sidetarpeita. Myös vaatetavaraa on mukana.

– Ilahduttavasti ihmiset lähtivät mukaan tähän, vaikka kaikki tapahtui niin nopeasti. Sydämestämme kiitämme kaikkia, Holm sanoo.

Rekka suuntaa Mikkelistä Varsovaan, jossa tarvikkeiden jakelu eteenpäin organisoidaan. Osa tavaroista jaetaan Puolassa sinne paenneille ja osa jatkaa matkaa Ukrainaan.

Holm ei osaa vielä arvioida, järjestetäänkö Mikkelissä uutta keräystä.

– Jos juuri nyt haluaa auttaa, on paras osallistua kansainvälisten järjestöjen, kuten Punaisen Ristin, Unicefin ja Kirkon ulkomaanavun sekä lähetysjärjestöjen organisoimiin keräyksiin, Holm opastaa.